Със или без телефон в училище

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6990314 www.24chasa.bg

Смартфонът в училище може да гарантира, че родителите знаят във всяка минута къде са децата им. В същото време мобилният телефон е не само универсално средство за достъп до информация, за забавление, но и за тормоз в интернет.

Затова и мненията дали да се забранят смартфоните в училище са диаметрално противоположни. Едни ги бранят, други смятат забраната им за крайна стъпка, трети тотално ги отричат. Ще доведе ли обаче пълната забрана на мобилни телефони в училище до по-добра образователна среда и до повече сигурност за децата? Този въпрос вече е решен категорично във Франция, а преди това и в Гърция.

В България също има забрана от три години - да се говори по телефона в час. Друг е въпросът, че не се спазва тотално. Когато не им е интересно в клас, децата често прибягват до телефона - за забава и развлечение, за някое екстремно селфи и дори за тормоз над съседа по чин. При това този тормоз понякога стига до драстични крайности. Точно заради това е по-добре децата да бъдат без телофони в училище.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Колко невинна е шегичката с дрифта

    Какво толкова е станало - един невинен като агънце двайсетгодишен младеж показа майсторските си умения зад волана, като дрифтира и въртя гумите на голфа си пред парламента. Малки, дребни подробности са, че дрифтът беше на (санти)метри от десетки, събрани на протест. Един да беше пострадал, щеше да има вълна от коментари,
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,