Със или без телефон в училище

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6990314 www.24chasa.bg

Смартфонът в училище може да гарантира, че родителите знаят във всяка минута къде са децата им. В същото време мобилният телефон е не само универсално средство за достъп до информация, за забавление, но и за тормоз в интернет.

Затова и мненията дали да се забранят смартфоните в училище са диаметрално противоположни. Едни ги бранят, други смятат забраната им за крайна стъпка, трети тотално ги отричат. Ще доведе ли обаче пълната забрана на мобилни телефони в училище до по-добра образователна среда и до повече сигурност за децата? Този въпрос вече е решен категорично във Франция, а преди това и в Гърция.

В България също има забрана от три години - да се говори по телефона в час. Друг е въпросът, че не се спазва тотално. Когато не им е интересно в клас, децата често прибягват до телефона - за забава и развлечение, за някое екстремно селфи и дори за тормоз над съседа по чин. При това този тормоз понякога стига до драстични крайности. Точно заради това е по-добре децата да бъдат без телофони в училище.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • За кожата на един крадец - лични сметки за уреждане

    Случаят с пребития рецидивист от врачанско село е показателен, защото на хората явно им е писнало да ги ограбват посред бял ден, а ред и сигурност да няма. И точно затова, вместо да разчитат на органите на реда, са взели нещата в свои ръце - подготвили капан за крадеца и когато го заловили, му отмъстили по най-варварски начин,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.