Булките ще върнат у дома емигрантите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6996899 www.24chasa.bg

Колкото и важни да са усилията да привлечем обратно българите, мигрирали на Запад в последните години, ще се окаже, че това не е най-важното. 

Защото животът си има своя логика и тя понякога е по-силна от всякакви лични планове за по-добра и високоплатена работа, за просперитет и качествен живот в някоя западна държава. Когато обаче човек тръгне да се замисля за семейство, тогава на първо място идват други аргументи. И сред тях, оказва се, важно е да си намериш българска съпруга. Което не е много лесно за нашите млади емигранти, защото учат или работят в международна среда.

Тогава остава единственият вариант - да се върнат в България, за да си намерят булка. Ето това е новата тенденция сред младите българи, заминали на гурбет. Този тренд може да се намеси сериозно в демографската равносметка. Защото сега по около 25 хиляди българи заминават, но се връщат по около 4-5 хиляди за година. Така че не всичко е загубено, включително и за раждането на повече българчета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,