Булките ще върнат у дома емигрантите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6996899 www.24chasa.bg

Колкото и важни да са усилията да привлечем обратно българите, мигрирали на Запад в последните години, ще се окаже, че това не е най-важното. 

Защото животът си има своя логика и тя понякога е по-силна от всякакви лични планове за по-добра и високоплатена работа, за просперитет и качествен живот в някоя западна държава. Когато обаче човек тръгне да се замисля за семейство, тогава на първо място идват други аргументи. И сред тях, оказва се, важно е да си намериш българска съпруга. Което не е много лесно за нашите млади емигранти, защото учат или работят в международна среда.

Тогава остава единственият вариант - да се върнат в България, за да си намерят булка. Ето това е новата тенденция сред младите българи, заминали на гурбет. Този тренд може да се намеси сериозно в демографската равносметка. Защото сега по около 25 хиляди българи заминават, но се връщат по около 4-5 хиляди за година. Така че не всичко е загубено, включително и за раждането на повече българчета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Щом има пропуск за цигарите, бързо да има и поправка

    Производството на нелегални цигари се оказа пропуснато от Наказателния кодекс.  Така - волно или неволно, заради тази дупка в българското законодателство държавата се е превърнала в нещо като стимулиращ фактор за производството и разпространението на контрабандни цигари. И се е стигнало дотам, че този бизнес да стане по-печеливш и от бизнеса с
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,