Булките ще върнат у дома емигрантите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6996899 www.24chasa.bg

Колкото и важни да са усилията да привлечем обратно българите, мигрирали на Запад в последните години, ще се окаже, че това не е най-важното. 

Защото животът си има своя логика и тя понякога е по-силна от всякакви лични планове за по-добра и високоплатена работа, за просперитет и качествен живот в някоя западна държава. Когато обаче човек тръгне да се замисля за семейство, тогава на първо място идват други аргументи. И сред тях, оказва се, важно е да си намериш българска съпруга. Което не е много лесно за нашите млади емигранти, защото учат или работят в международна среда.

Тогава остава единственият вариант - да се върнат в България, за да си намерят булка. Ето това е новата тенденция сред младите българи, заминали на гурбет. Този тренд може да се намеси сериозно в демографската равносметка. Защото сега по около 25 хиляди българи заминават, но се връщат по около 4-5 хиляди за година. Така че не всичко е загубено, включително и за раждането на повече българчета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Внимателно с формулите за пенсия

    Разбра се най-после, че нещо във формулата, по която отпускат новите пенсии, не е така, както трябва да бъде. А как да бъде - това е въпросът, за чийто отговор днес социалният министър вероятно е готов да даде специална премия. Защото е хубаво да се обещае, че нито един пенсионер няма да бъде ощетен от някакви си там модели.
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо