Булките ще върнат у дома емигрантите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6996899 www.24chasa.bg

Колкото и важни да са усилията да привлечем обратно българите, мигрирали на Запад в последните години, ще се окаже, че това не е най-важното. 

Защото животът си има своя логика и тя понякога е по-силна от всякакви лични планове за по-добра и високоплатена работа, за просперитет и качествен живот в някоя западна държава. Когато обаче човек тръгне да се замисля за семейство, тогава на първо място идват други аргументи. И сред тях, оказва се, важно е да си намериш българска съпруга. Което не е много лесно за нашите млади емигранти, защото учат или работят в международна среда.

Тогава остава единственият вариант - да се върнат в България, за да си намерят булка. Ето това е новата тенденция сред младите българи, заминали на гурбет. Този тренд може да се намеси сериозно в демографската равносметка. Защото сега по около 25 хиляди българи заминават, но се връщат по около 4-5 хиляди за година. Така че не всичко е загубено, включително и за раждането на повече българчета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Как да спрем тормоза на чиновника

    Тайни клиенти обиколиха 13 администрации, за да ползват 15 услуги, и потвърдиха това, което всички българи знаят - чиновнически тормоз, опашки, безсмислена загуба на време и нерви. Подмяната на шофьорската книжа отнело на един от клиентите 6 часа висене в приемната на КАТ. Вицепремиерът Томислав Дончев даде 1 месец на ведомствата да се поправят,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в