Булките ще върнат у дома емигрантите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6996899 www.24chasa.bg

Колкото и важни да са усилията да привлечем обратно българите, мигрирали на Запад в последните години, ще се окаже, че това не е най-важното. 

Защото животът си има своя логика и тя понякога е по-силна от всякакви лични планове за по-добра и високоплатена работа, за просперитет и качествен живот в някоя западна държава. Когато обаче човек тръгне да се замисля за семейство, тогава на първо място идват други аргументи. И сред тях, оказва се, важно е да си намериш българска съпруга. Което не е много лесно за нашите млади емигранти, защото учат или работят в международна среда.

Тогава остава единственият вариант - да се върнат в България, за да си намерят булка. Ето това е новата тенденция сред младите българи, заминали на гурбет. Този тренд може да се намеси сериозно в демографската равносметка. Защото сега по около 25 хиляди българи заминават, но се връщат по около 4-5 хиляди за година. Така че не всичко е загубено, включително и за раждането на повече българчета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Добре е, че махат един абсурд в НПК

    В наказателния процес има много ненужни, понякога абсурдни формалности, които компрометират и обезсмислят правосъдието, което трябва да е бързо и справедливо. Един такъв абсурд ще бъде премахнат в петък, когато влизат в сила промени в НПК. Надали може да се счита за нормално от май м.г. прокурорите да четат 5 хил.
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.