Ако можеше с цената да се вдигне и качеството

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6998473 www.24chasa.bg

Поскъпването на хляба вече изглежда неизбежно, щом като навсякъде - и в близката, и в далечната чужбина зърното тази година е по-скъпо, отколкото беше миналогодишната реколта.

Лошото обаче е там, че дъждовете някъде и изгарящото слънце другаде не само намалиха реколтата, но и понижиха качеството на хлебната пшеница. Излиза, че ще ядем по-скъп хляб, но с по-лошо качество. И за да го маскират, производителите може да го тъпчат с нови количества добавки и консерванти. Независимо че от години насам той става все по-безвкусен. Разнообразието от семена и какви ли не добавки в него трудно може да прикрие липсата на вкус и това, че многообразието при хлебните изделия е само привидно.

Всъщност хлебарският бранш, в който винаги е имало много голям сив сектор, е доказателство за това докъде води криворазбраният популизъм. Когато всичко е в името на ниската цена, а се пренебрегва най-важното - качеството.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Какво е хубавото в новината, че грипните ваксини са свършили

    Грипните ваксини свършиха. В тази новина има и нещо хубаво - доказателство, че българинът не е толкова глупав да не вижда ползата от профилактиката. Защото само преди две седмици се появи голямо европейско проучване, според което България е страната с най-голямо недоверие към смисъла от ваксинирането и е на предпоследно място в доверието към
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,