Исканията на майките са честни, но прекомерни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7004859 www.24chasa.bg

Майките на деца с увреждания протестират от началото на годината. С искания, които са честни, държавата да поеме отговорност и да покаже своята грижа за най-слабите, инвалидите. Защото в момента системата наистина ги убива, както е написано на черните тениски на майките. И накрая като че ли властта ги чу и се задейства със законови промени.

В петък обаче майките поставиха на риск всичките свои справедливи искания. С едно, откровено казано, изхвърляне. След като успяха да върнат на поста му социалния министър Бисер Петков, сега обявиха, че не искат агенцията за хората с увреждания да е към него. А да има надминистерски функции. Каквито имат само Министерският съвет и Народното събрание. Тоест, за да се осъществи искането им, е нужна промяна в конституцията.

Майките са прави да са гневни. Сядайки на масата на преговорите обаче, е нужно малко хладен разум, за да не поставят пред риск истински важните си искания.

  • Шофьорът, помел деца на тротоар, да остане без книжка

    Пометени на тротоар хора - такива случаи вече има не един и два в България. Преди няколко години гръцки студент едва не уби с колата си момиче на спирка в Пловдив. Гимназистката години наред се лекуваше от тежките травми, а студентът се размина с почти символично наказание. Само преди няколко дни пиян и дрогиран млад мъж удари шест деца на
  • Магистралите на Италия от Мусолини до Салвини

    Срутеният виадукт в Генуа днес се превръща в емблема на италианския застой МАГИСТРАЛИТЕ и виадуктите са емблема на италианската модернизация през 20-те години. По замисъл магистралите въплъщават гордостта на нацията и са изблик на волята й за модернизация. Свързват индустриалните и аграрните центрове в северната част на страната с пазарите отвъд