Исканията на майките са честни, но прекомерни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7004859 www.24chasa.bg

Майките на деца с увреждания протестират от началото на годината. С искания, които са честни, държавата да поеме отговорност и да покаже своята грижа за най-слабите, инвалидите. Защото в момента системата наистина ги убива, както е написано на черните тениски на майките. И накрая като че ли властта ги чу и се задейства със законови промени.

В петък обаче майките поставиха на риск всичките свои справедливи искания. С едно, откровено казано, изхвърляне. След като успяха да върнат на поста му социалния министър Бисер Петков, сега обявиха, че не искат агенцията за хората с увреждания да е към него. А да има надминистерски функции. Каквито имат само Министерският съвет и Народното събрание. Тоест, за да се осъществи искането им, е нужна промяна в конституцията.

Майките са прави да са гневни. Сядайки на масата на преговорите обаче, е нужно малко хладен разум, за да не поставят пред риск истински важните си искания.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Точни глоби, за да няма компромиси и своеволия

    Преминаване на кола през дюни, спиране за престой или паркирането ще струва на шофьора глоба от 1000 до 3000 лв., предвиждат промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. По принцип идеята да се глобяват тези, които замърсяват или разрушават природата, е добра. Крайно време е обаче да бъде изключен плурализмът в административната
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.