Исканията на майките са честни, но прекомерни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7004859 www.24chasa.bg

Майките на деца с увреждания протестират от началото на годината. С искания, които са честни, държавата да поеме отговорност и да покаже своята грижа за най-слабите, инвалидите. Защото в момента системата наистина ги убива, както е написано на черните тениски на майките. И накрая като че ли властта ги чу и се задейства със законови промени.

В петък обаче майките поставиха на риск всичките свои справедливи искания. С едно, откровено казано, изхвърляне. След като успяха да върнат на поста му социалния министър Бисер Петков, сега обявиха, че не искат агенцията за хората с увреждания да е към него. А да има надминистерски функции. Каквито имат само Министерският съвет и Народното събрание. Тоест, за да се осъществи искането им, е нужна промяна в конституцията.

Майките са прави да са гневни. Сядайки на масата на преговорите обаче, е нужно малко хладен разум, за да не поставят пред риск истински важните си искания.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Меки умения за твърд доход

    72% от европейските граждани се страхуват, че ще загубят работата си заради роботизацията на индустрията, а в 37% от професиите вече са изискват “меки умения”. Комбинацията от дигитални, технически и комуникативни умения до 2030 г. ще е необходима за 50% от професиите. Тези данни бяха съобщени от евродепутатката от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Брюксел.
  • Време е да спрат гаврите с разследващата журналистика

    Който е решил да влиза в политиката - да го направи. Но не стъпвайки по телата на колегите си. За близо 30 години в журналистиката, от които поне 20 с основно занимание разследвания, си мислех че съм видял и търпял много. Няма, като някои съвременни "герои", да изброявам колко пъти съм съден, малтретиран, заплашван и т.н.