Когато масово се газят правилата на пътя

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7007941 www.24chasa.bg

6298 шофьори са хванати да карат с превишена скорост за два дни - събота и неделя. Този обобщен резултат от масираната проверка за нарушители на пътя, която КАТ подхвана още от петък, навява на поне две заключения.

По над 3000 на ден са само засечените от Пътна полиция - реално нарушенията със сигурност са повече. Толкова масови нарушения само потвърждават печалния извод, че у нас няма уважение към правилата. Дори когато на всеки е ясно, че газенето им на пътя често води до тежки, понякога фатални инциденти. И всеки ден такива трагедии пълнят новините. Но даже тази заплаха, изглежда, не води до по-отговорно поведение зад волана.

Но сигурно за големия брой нарушения принос имат и места по пътя, където скоростта е ограничена без логика. Има шофьори, които не са неразумни джигити, но стават нарушители заради неясно защо поставен знак.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Народът тръгна пак на път, карайте внимателно

    Пак се събират няколко почивни дни и народът отново тръгна на път. Едни се запътиха за последно до българското море, други хиляди се наредиха в колони към Гърция, трети ще помагат за гроздобера или просто ще празнуват. Но нека всички да не забравят най-важното - за да има празник, дано всеки да стигне жив и здрав там, закъдето е тръгнал.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,