Когато масово се газят правилата на пътя

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7007941 www.24chasa.bg

6298 шофьори са хванати да карат с превишена скорост за два дни - събота и неделя. Този обобщен резултат от масираната проверка за нарушители на пътя, която КАТ подхвана още от петък, навява на поне две заключения.

По над 3000 на ден са само засечените от Пътна полиция - реално нарушенията със сигурност са повече. Толкова масови нарушения само потвърждават печалния извод, че у нас няма уважение към правилата. Дори когато на всеки е ясно, че газенето им на пътя често води до тежки, понякога фатални инциденти. И всеки ден такива трагедии пълнят новините. Но даже тази заплаха, изглежда, не води до по-отговорно поведение зад волана.

Но сигурно за големия брой нарушения принос имат и места по пътя, където скоростта е ограничена без логика. Има шофьори, които не са неразумни джигити, но стават нарушители заради неясно защо поставен знак.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Реформа трябва, и то в полза на пациентите

    Реформа в здравеопазването трябва, и то в полза на пациентите. Защото всяка година се отделят все повече пари за здраве, но здравната каса продължава да се източва доста сполучливо, а тарикати са превърнали някои болници в печелившо бизнес начинание. От което на болните не им става по-добре, тъй като невинаги получават адекватно лечение,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в