Когато масово се газят правилата на пътя

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7007941 www.24chasa.bg

6298 шофьори са хванати да карат с превишена скорост за два дни - събота и неделя. Този обобщен резултат от масираната проверка за нарушители на пътя, която КАТ подхвана още от петък, навява на поне две заключения.

По над 3000 на ден са само засечените от Пътна полиция - реално нарушенията със сигурност са повече. Толкова масови нарушения само потвърждават печалния извод, че у нас няма уважение към правилата. Дори когато на всеки е ясно, че газенето им на пътя често води до тежки, понякога фатални инциденти. И всеки ден такива трагедии пълнят новините. Но даже тази заплаха, изглежда, не води до по-отговорно поведение зад волана.

Но сигурно за големия брой нарушения принос имат и места по пътя, където скоростта е ограничена без логика. Има шофьори, които не са неразумни джигити, но стават нарушители заради неясно защо поставен знак.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • За кожата на един крадец - лични сметки за уреждане

    Случаят с пребития рецидивист от врачанско село е показателен, защото на хората явно им е писнало да ги ограбват посред бял ден, а ред и сигурност да няма. И точно затова, вместо да разчитат на органите на реда, са взели нещата в свои ръце - подготвили капан за крадеца и когато го заловили, му отмъстили по най-варварски начин,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.