Когато масово се газят правилата на пътя

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7007941 www.24chasa.bg

6298 шофьори са хванати да карат с превишена скорост за два дни - събота и неделя. Този обобщен резултат от масираната проверка за нарушители на пътя, която КАТ подхвана още от петък, навява на поне две заключения.

По над 3000 на ден са само засечените от Пътна полиция - реално нарушенията със сигурност са повече. Толкова масови нарушения само потвърждават печалния извод, че у нас няма уважение към правилата. Дори когато на всеки е ясно, че газенето им на пътя често води до тежки, понякога фатални инциденти. И всеки ден такива трагедии пълнят новините. Но даже тази заплаха, изглежда, не води до по-отговорно поведение зад волана.

Но сигурно за големия брой нарушения принос имат и места по пътя, където скоростта е ограничена без логика. Има шофьори, които не са неразумни джигити, но стават нарушители заради неясно защо поставен знак.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 40 години чакане за национална детска болница стигат

    Добра новина е, че след 40-годишно чакане ще стартира проектът за строеж на национална детска болница. През всичките тези десетилетия е имало политически консенсус за педиатрията, но явно е трябвало някой реално да поеме ангажимент това да се случи. И този човек е здравният министър Кирил Ананиев. Има шансове чаканата детска болница да отвори до
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,