По-добре няколко месеца тапи вместо жертви

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7009413 www.24chasa.bg

Тапите по магистрала “Хемус” заради ремонта на виадукти със сигурност изнервиха десетки хиляди шофьори това лято. Обяснимо - на никого не му е приятно да виси часове в задръстване особено когато е тръгнал на почивка.

Но надали някой ще оспори това, че е по-добре да се изтърпят няколко месеца задръствания, но да се пътува по сигурни мостове, вместо да има десетки жертви като Италия.

Най-малкото, защото човешкият живот няма цена и няма как да се оправдае дори един загинал заради неподдържани пътища. Ето защо нека да ремонтират, а всички шофьори ще потърпят, като знаят, че след това ще пътуват по хубави и сигурни пътища. Още повече че броят на колите у нас непрекъснато се увеличава, а с това и трафикът. А за да е сигурно, че няма да има рухнали виадукти, конструкциите им трябва да са изправни, за да издържат на увеличения брой коли и камиони.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Бързо с новите правила срещу крадците на ток

    Години наред у нас съществува парадокс - да крадеш ток, е по-изгодно, отколкото ако плащаш като съвестен абонат. “24 часа” акцентира върху него още през 2016 г., а преди десетина дни вестникът направи нова дискусия по темата. И на нея стана ясно, че вече бизнесът краде повече ток от циганите. Последният случай от София го доказва.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.