По-добре няколко месеца тапи вместо жертви

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7009413 www.24chasa.bg

Тапите по магистрала “Хемус” заради ремонта на виадукти със сигурност изнервиха десетки хиляди шофьори това лято. Обяснимо - на никого не му е приятно да виси часове в задръстване особено когато е тръгнал на почивка.

Но надали някой ще оспори това, че е по-добре да се изтърпят няколко месеца задръствания, но да се пътува по сигурни мостове, вместо да има десетки жертви като Италия.

Най-малкото, защото човешкият живот няма цена и няма как да се оправдае дори един загинал заради неподдържани пътища. Ето защо нека да ремонтират, а всички шофьори ще потърпят, като знаят, че след това ще пътуват по хубави и сигурни пътища. Още повече че броят на колите у нас непрекъснато се увеличава, а с това и трафикът. А за да е сигурно, че няма да има рухнали виадукти, конструкциите им трябва да са изправни, за да издържат на увеличения брой коли и камиони.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо на Кольо от Гурково му харесва в затвора

    Условията в българските арести и затвори не са никак добри. Не само Десислава Иванчева, и други са се оплаквали от мизерията. Защо тогава 39-годишният рецидивист от град Гурково Кольо Рашков е извършил нарочно престъпление - според негови съграждани - за да влезе отново зад решетките. Зад този удивителен мотив се крият много проблеми на
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.