По-добре няколко месеца тапи вместо жертви

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7009413 www.24chasa.bg

Тапите по магистрала “Хемус” заради ремонта на виадукти със сигурност изнервиха десетки хиляди шофьори това лято. Обяснимо - на никого не му е приятно да виси часове в задръстване особено когато е тръгнал на почивка.

Но надали някой ще оспори това, че е по-добре да се изтърпят няколко месеца задръствания, но да се пътува по сигурни мостове, вместо да има десетки жертви като Италия.

Най-малкото, защото човешкият живот няма цена и няма как да се оправдае дори един загинал заради неподдържани пътища. Ето защо нека да ремонтират, а всички шофьори ще потърпят, като знаят, че след това ще пътуват по хубави и сигурни пътища. Още повече че броят на колите у нас непрекъснато се увеличава, а с това и трафикът. А за да е сигурно, че няма да има рухнали виадукти, конструкциите им трябва да са изправни, за да издържат на увеличения брой коли и камиони.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Народът тръгна пак на път, карайте внимателно

    Пак се събират няколко почивни дни и народът отново тръгна на път. Едни се запътиха за последно до българското море, други хиляди се наредиха в колони към Гърция, трети ще помагат за гроздобера или просто ще празнуват. Но нека всички да не забравят най-важното - за да има празник, дано всеки да стигне жив и здрав там, закъдето е тръгнал.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,