По-добре няколко месеца тапи вместо жертви

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7009413 www.24chasa.bg

Тапите по магистрала “Хемус” заради ремонта на виадукти със сигурност изнервиха десетки хиляди шофьори това лято. Обяснимо - на никого не му е приятно да виси часове в задръстване особено когато е тръгнал на почивка.

Но надали някой ще оспори това, че е по-добре да се изтърпят няколко месеца задръствания, но да се пътува по сигурни мостове, вместо да има десетки жертви като Италия.

Най-малкото, защото човешкият живот няма цена и няма как да се оправдае дори един загинал заради неподдържани пътища. Ето защо нека да ремонтират, а всички шофьори ще потърпят, като знаят, че след това ще пътуват по хубави и сигурни пътища. Още повече че броят на колите у нас непрекъснато се увеличава, а с това и трафикът. А за да е сигурно, че няма да има рухнали виадукти, конструкциите им трябва да са изправни, за да издържат на увеличения брой коли и камиони.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,