Браво на Гърция - измъкна се от Голямата криза

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7017507 www.24chasa.bg

След 8 години на тежки преговори и унизителни програми за затягане на коланите по всички линии Гърция стигна до мечтания момент да каже сбогом на омразната Тройка. Омразна, защото от ЕС, Международния валутен фонд и Световната банка принудиха гърците да приемат последователно три тежки спасителни програми, че и да ги изпълняват.

Гърците си знаят най-добре каква е цената на днешните им плахи усмивки - изтърпяха и ограниченията за теглене на пари от банките, и тежката младежка безработица, която надхвърли 50%, и намаляването на пенсиите, и орязването на заплатите. Гърция беше на ръба на фалита и преживя своята Голяма криза, която в един момент дори заплашваше цялата еврозона.

Тепърва ще се видят и уроците от Голямата гръцка криза. Разбра се ясно едно - че живот на кредит после излиза солено, дори когато става дума за държава като Гърция. Защото един ден кредиторите непременно ще си потърсят парите. И няма друг изход, освен да затегнеш здраво коланите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-добре камери, отколкото мощни коли за КАТ

    Идеите и мерките срещу шофьорите нарушители стават все повече и е ясно, че целта е една - да станат по-малко нарушенията на пътя, както и да се намали броят на ранените и жертвите при катастрофи в България. Сега ни съобщават, че ще се поставят още от новите по-прецизни камери, които да засичат по-точно нарушителите по пътищата и да не им
  • Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

    Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.