Браво на Гърция - измъкна се от Голямата криза

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7017507 www.24chasa.bg

След 8 години на тежки преговори и унизителни програми за затягане на коланите по всички линии Гърция стигна до мечтания момент да каже сбогом на омразната Тройка. Омразна, защото от ЕС, Международния валутен фонд и Световната банка принудиха гърците да приемат последователно три тежки спасителни програми, че и да ги изпълняват.

Гърците си знаят най-добре каква е цената на днешните им плахи усмивки - изтърпяха и ограниченията за теглене на пари от банките, и тежката младежка безработица, която надхвърли 50%, и намаляването на пенсиите, и орязването на заплатите. Гърция беше на ръба на фалита и преживя своята Голяма криза, която в един момент дори заплашваше цялата еврозона.

Тепърва ще се видят и уроците от Голямата гръцка криза. Разбра се ясно едно - че живот на кредит после излиза солено, дори когато става дума за държава като Гърция. Защото един ден кредиторите непременно ще си потърсят парите. И няма друг изход, освен да затегнеш здраво коланите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Вместо да режат заплати, депутатите да даряват

    Цели 543 лева - с толкова да се намалят заплатите на депутатите. Идеята е на лидера на БСП Корнелия Нинова, а аргументите ѝ - че е “неморално, несправедливо и сбъркано да си увеличаваме заплатите в момент, когато хората протестират срещу ниските си доходи”.  Дотук добре, но веднага идва противоречието.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,