Футболът най-после обърна пирамидата с основата надолу

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7022454 www.24chasa.bg

Макар и с 15-годишно закъснение след Германия, от която вземаме пример във всичко, в Българския футболен съюз се сетиха да обърнат пирамидата, както му е редът.

С новата единна методика за деца и юноши основата - футболът за младите, получава нужното внимание и грижи, а да се надяваме - и финансиране.

Досега на практика цялото внимание се отделяше на професионалния футбол и на националните отбори. В резултат равнището спадна толкова, че дори уж суперпопулярните “Левски” и ЦСКА започнаха да излизат на терена с по 10 чужденци и един българин. На въпроса “защо” треньорите обикновено отговарят с репликата от популярния виц за седемте самураи - няма хора.

Сега обаче юношите ще се подготвят по един и същи начин, което би трябвало да осигури плавното им преминаване при мъжете с повишаване на класата. Остава, разбира се, и да има къде да играят, защото в България нов стадион не е строен повече от половин век.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно чиновникът да знае и може

    Ако на някого му се стори странно, че бъдещите чиновници ще отговарят на тестове, с които да проверяват базовите им знания и умения, направо ще кажем - има защо.  Първо, защото ако днес българските ученици се препъват на дисциплината четене с разбиране, със сигурност утре, когато започнат работа, трудно ще схващат поставените им задачи.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,