Футболът най-после обърна пирамидата с основата надолу

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7022454 www.24chasa.bg

Макар и с 15-годишно закъснение след Германия, от която вземаме пример във всичко, в Българския футболен съюз се сетиха да обърнат пирамидата, както му е редът.

С новата единна методика за деца и юноши основата - футболът за младите, получава нужното внимание и грижи, а да се надяваме - и финансиране.

Досега на практика цялото внимание се отделяше на професионалния футбол и на националните отбори. В резултат равнището спадна толкова, че дори уж суперпопулярните “Левски” и ЦСКА започнаха да излизат на терена с по 10 чужденци и един българин. На въпроса “защо” треньорите обикновено отговарят с репликата от популярния виц за седемте самураи - няма хора.

Сега обаче юношите ще се подготвят по един и същи начин, което би трябвало да осигури плавното им преминаване при мъжете с повишаване на класата. Остава, разбира се, и да има къде да играят, защото в България нов стадион не е строен повече от половин век.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Има ли чума, или не, думата да е на експертите

    Кажи-речи половината лято мина под знака на чумата по козите и овцете в Странджа. Броженията дойдоха преди всичко от една група хора, които се втурнаха да защитаваг козите на баба Дори, включиха се дори и политическите опоненти на правителството. Направи се внушението, че властта не мисли за народа,
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,