Футболът най-после обърна пирамидата с основата надолу

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7022454 www.24chasa.bg

Макар и с 15-годишно закъснение след Германия, от която вземаме пример във всичко, в Българския футболен съюз се сетиха да обърнат пирамидата, както му е редът.

С новата единна методика за деца и юноши основата - футболът за младите, получава нужното внимание и грижи, а да се надяваме - и финансиране.

Досега на практика цялото внимание се отделяше на професионалния футбол и на националните отбори. В резултат равнището спадна толкова, че дори уж суперпопулярните “Левски” и ЦСКА започнаха да излизат на терена с по 10 чужденци и един българин. На въпроса “защо” треньорите обикновено отговарят с репликата от популярния виц за седемте самураи - няма хора.

Сега обаче юношите ще се подготвят по един и същи начин, което би трябвало да осигури плавното им преминаване при мъжете с повишаване на класата. Остава, разбира се, и да има къде да играят, защото в България нов стадион не е строен повече от половин век.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • За кожата на един крадец - лични сметки за уреждане

    Случаят с пребития рецидивист от врачанско село е показателен, защото на хората явно им е писнало да ги ограбват посред бял ден, а ред и сигурност да няма. И точно затова, вместо да разчитат на органите на реда, са взели нещата в свои ръце - подготвили капан за крадеца и когато го заловили, му отмъстили по най-варварски начин,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.