Колко дълги са краката на лъжата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7023993 www.24chasa.bg

Измамниците в интернет са завъртели цяла индустрия.

Това е проблем в световен мащаб. Но у нас покрай зачестилите случаи с виртуални злоупотреби с известни личности, които с изненада разбират, че “рекламират” нещо, се разбра, че системата на дезинформация е като разработена машина.

Продават се фалшиви фейсбук профили с 3-годишна история, които могат да се използват за база за разпространение на лъжливи новини и реклами менте. 

Във време, когато целият ни живот - и личен, и обществен, все повече зависи от информацията, набиращите сила злоупотреби с факти и самоличности стават все по-голям риск.

И не просто за отделни хора или дори държави - когато информационният пазар е глобален, рисковете също стават глобални.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Договорката за хляба е съвсем на място

    Договорката между земеделското министерство и големите вериги за цената на хляба е навременна и на място. Защото тук не става въпрос за намеса на държавата в дейността на частни дружества, а за джентълменско споразумение. И неговата цел е да не се позволи рязко поскъпване на хляба. Ясно е, че за увеличение на цената има основателна причина -
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,