Колко дълги са краката на лъжата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7023993 www.24chasa.bg

Измамниците в интернет са завъртели цяла индустрия.

Това е проблем в световен мащаб. Но у нас покрай зачестилите случаи с виртуални злоупотреби с известни личности, които с изненада разбират, че “рекламират” нещо, се разбра, че системата на дезинформация е като разработена машина.

Продават се фалшиви фейсбук профили с 3-годишна история, които могат да се използват за база за разпространение на лъжливи новини и реклами менте. 

Във време, когато целият ни живот - и личен, и обществен, все повече зависи от информацията, набиращите сила злоупотреби с факти и самоличности стават все по-голям риск.

И не просто за отделни хора или дори държави - когато информационният пазар е глобален, рисковете също стават глобални.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • За кожата на един крадец - лични сметки за уреждане

    Случаят с пребития рецидивист от врачанско село е показателен, защото на хората явно им е писнало да ги ограбват посред бял ден, а ред и сигурност да няма. И точно затова, вместо да разчитат на органите на реда, са взели нещата в свои ръце - подготвили капан за крадеца и когато го заловили, му отмъстили по най-варварски начин,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.