Колко дълги са краката на лъжата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7023993 www.24chasa.bg

Измамниците в интернет са завъртели цяла индустрия.

Това е проблем в световен мащаб. Но у нас покрай зачестилите случаи с виртуални злоупотреби с известни личности, които с изненада разбират, че “рекламират” нещо, се разбра, че системата на дезинформация е като разработена машина.

Продават се фалшиви фейсбук профили с 3-годишна история, които могат да се използват за база за разпространение на лъжливи новини и реклами менте. 

Във време, когато целият ни живот - и личен, и обществен, все повече зависи от информацията, набиращите сила злоупотреби с факти и самоличности стават все по-голям риск.

И не просто за отделни хора или дори държави - когато информационният пазар е глобален, рисковете също стават глобални.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно чиновникът да знае и може

    Ако на някого му се стори странно, че бъдещите чиновници ще отговарят на тестове, с които да проверяват базовите им знания и умения, направо ще кажем - има защо.  Първо, защото ако днес българските ученици се препъват на дисциплината четене с разбиране, със сигурност утре, когато започнат работа, трудно ще схващат поставените им задачи.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,