Можем да върнем блясъка на храма на България

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7030869 www.24chasa.bg

Какво е черквата “Св. Александър Невски” за православните хора в България? Тя е символ на вярата и опора за вярващите, тя е празникът, защото там, пред нея и в нея, честваме всички големи национални празници. Тя е храмът на България и като всеки храм е огледало на душите ни, на силата на вярата ни.

Заради всичко онова, което е храмът за българите, “24 часа” подема кампания, с която да върнем блясъка му, да положим усилия да го реставрираме, за да го завещаем на децата и внуците така, както сме го наследили от дедите и бащите си.

В България с дарения са вдигнати най-знаковите сгради на националния ни дух - там, до храма, много символно, са Софийският университет и Българската академия на науките, все дело на велики и благородни българи. Правили са ги с дарения преди повече от сто години, можем и днес да го направим. Всички заедно - гражданите, институциите, бизнесът, медиите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • А какво ще стане с 11-ото яйце в кошницата

    Тръгнат ли цените нагоре, няма власт, която да не се обърка и да не тръгне да търси някакви спасителни варианти. Ясно защо - защото избирателят ще е недоволен, меко казано. Та явно такива са и причините един вицепремиер да предлага таван за печалбата от хляба и още 9 важни хранителни стоки.  Да не се хващаме с “дребните” детайли - например ако
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,