Можем да върнем блясъка на храма на България

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7030869 www.24chasa.bg

Какво е черквата “Св. Александър Невски” за православните хора в България? Тя е символ на вярата и опора за вярващите, тя е празникът, защото там, пред нея и в нея, честваме всички големи национални празници. Тя е храмът на България и като всеки храм е огледало на душите ни, на силата на вярата ни.

Заради всичко онова, което е храмът за българите, “24 часа” подема кампания, с която да върнем блясъка му, да положим усилия да го реставрираме, за да го завещаем на децата и внуците така, както сме го наследили от дедите и бащите си.

В България с дарения са вдигнати най-знаковите сгради на националния ни дух - там, до храма, много символно, са Софийският университет и Българската академия на науките, все дело на велики и благородни българи. Правили са ги с дарения преди повече от сто години, можем и днес да го направим. Всички заедно - гражданите, институциите, бизнесът, медиите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,