Можем да върнем блясъка на храма на България

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7030869 www.24chasa.bg

Какво е черквата “Св. Александър Невски” за православните хора в България? Тя е символ на вярата и опора за вярващите, тя е празникът, защото там, пред нея и в нея, честваме всички големи национални празници. Тя е храмът на България и като всеки храм е огледало на душите ни, на силата на вярата ни.

Заради всичко онова, което е храмът за българите, “24 часа” подема кампания, с която да върнем блясъка му, да положим усилия да го реставрираме, за да го завещаем на децата и внуците така, както сме го наследили от дедите и бащите си.

В България с дарения са вдигнати най-знаковите сгради на националния ни дух - там, до храма, много символно, са Софийският университет и Българската академия на науките, все дело на велики и благородни българи. Правили са ги с дарения преди повече от сто години, можем и днес да го направим. Всички заедно - гражданите, институциите, бизнесът, медиите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.