Поуките от Своге за дефилето край Кресна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7032503 www.24chasa.bg

Трагедията с падналия автобус до Своге предизвика много въпроси за начина, по който трябва да се строят пътищата у нас. Разбира се, прокуратурата и съдът трябва да си свършат работата и да посочат кои са преките виновници за катастрофата в Искърското дефиле и кои са отговорните лица и институции.

Тези дни стана ясно, че строителството на пътя в дефилето на Кресна предстои да започне. Точно затова нека за инвеститори, проектанти и строители случилото се край Своге да бъде обица на ухото. Защото пътят при Кресна също е с много завои, минава през сложен планински терен и е с много интензивен трафик. Тук също стават много пътни инциденти, често с ранени и човешки жертви. След като повече от 15 г. се обсъжда трасето и видът на пътните платна, дано сега при проектирането и изпълнението на тази много сложна част от магистрала “Струма” да се постави акцентът върху качеството. Въпросът с качеството впрочем трябва да стои на първо място за всички пътища в България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Крадците на вода да плащат яко

    Крадците на вода да плащат сметки за година назад - това предвижда нова наредба на МРРБ. И ако на някой този срок му се вижда дълъг, не е прав - към тарикатите, които ползват услуга на чужд гръб, не трябва да има милост. А в случая наказанието е достатъчно солено, за да откаже крадците - ако не напълно, то поне голяма част от тях.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,