Поуките от Своге за дефилето край Кресна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7032503 www.24chasa.bg

Трагедията с падналия автобус до Своге предизвика много въпроси за начина, по който трябва да се строят пътищата у нас. Разбира се, прокуратурата и съдът трябва да си свършат работата и да посочат кои са преките виновници за катастрофата в Искърското дефиле и кои са отговорните лица и институции.

Тези дни стана ясно, че строителството на пътя в дефилето на Кресна предстои да започне. Точно затова нека за инвеститори, проектанти и строители случилото се край Своге да бъде обица на ухото. Защото пътят при Кресна също е с много завои, минава през сложен планински терен и е с много интензивен трафик. Тук също стават много пътни инциденти, често с ранени и човешки жертви. След като повече от 15 г. се обсъжда трасето и видът на пътните платна, дано сега при проектирането и изпълнението на тази много сложна част от магистрала “Струма” да се постави акцентът върху качеството. Въпросът с качеството впрочем трябва да стои на първо място за всички пътища в България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Да конфискуват и ограбеното от ало измамниците

    Тежък удар понася българската мафия с телефонните измами. Дано наистина и прокуратурата да е събрала достатъчно доказателства, така че съдът най-после да им постанови такива присъди, каквито заслужават.  А че те заслужават сурови наказания - спор няма. Защото ограбват по няколко милиона лева годишно от наивни пенсионери.
  • Светият синод: Защитата на детските права не означава омаловажаване на семейството

    В проекта за национална стратегия за детето липсват мерки за превенция на киберзависимост и информационна безопасност* СВЕТИЯТ синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на България чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции