Поуките от Своге за дефилето край Кресна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7032503 www.24chasa.bg

Трагедията с падналия автобус до Своге предизвика много въпроси за начина, по който трябва да се строят пътищата у нас. Разбира се, прокуратурата и съдът трябва да си свършат работата и да посочат кои са преките виновници за катастрофата в Искърското дефиле и кои са отговорните лица и институции.

Тези дни стана ясно, че строителството на пътя в дефилето на Кресна предстои да започне. Точно затова нека за инвеститори, проектанти и строители случилото се край Своге да бъде обица на ухото. Защото пътят при Кресна също е с много завои, минава през сложен планински терен и е с много интензивен трафик. Тук също стават много пътни инциденти, често с ранени и човешки жертви. След като повече от 15 г. се обсъжда трасето и видът на пътните платна, дано сега при проектирането и изпълнението на тази много сложна част от магистрала “Струма” да се постави акцентът върху качеството. Въпросът с качеството впрочем трябва да стои на първо място за всички пътища в България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Опасни завои! Отваряйте си очите

    Какво става, ако изпуснете завой? Вариантите са само два - отивате в насрещното, или излитате в канавката. И при двете възможности опасността е огромна. Доказва го фактът, че половината от жертвите при катастрофи на завой сами са виновни. И още други 39% са загинали след черен удар след изпреварване в завой.
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.