Малко по-отговорно на пътя, моля!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7034232 www.24chasa.bg

Разбира се, малкият човек - шофьорът на автобуса е малък човек и е естествено да му съчувства населението. Но да се изкарва ангел в човешки образ, е малко повече, все пак има допусната престъпна небрежност, която струваше 17 човешки живота, абсолютен републикански рекорд.

Тази жестока история трябва да е обица на ухото за всички, които се движат по българските пътища - малко повече отговорност няма да навреди. Неписано правило е, когато караш през остри завои, да се движиш с 10 километра под ограничението, защото така увеличаваш времето си за реакция. Специално ограниченията в остри завои не са катаджийски капанчета, както е ограничението от 50 километра пред безбройните бензиностанции по българските пътища.

Професионален шофьор трябва да ги спазва. Друг е въпросът, че например навигационното приложение sigic предупреждава за остри завои и препоръчва пределна скорост, която е доста по-ниска от определената. Внимавайте, всеки участник в движението е оръжие за масово поразяване. Не го забравяйте никога!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Бързо с новите правила срещу крадците на ток

    Години наред у нас съществува парадокс - да крадеш ток, е по-изгодно, отколкото ако плащаш като съвестен абонат. “24 часа” акцентира върху него още през 2016 г., а преди десетина дни вестникът направи нова дискусия по темата. И на нея стана ясно, че вече бизнесът краде повече ток от циганите. Последният случай от София го доказва.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.