Малко по-отговорно на пътя, моля!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7034232 www.24chasa.bg

Разбира се, малкият човек - шофьорът на автобуса е малък човек и е естествено да му съчувства населението. Но да се изкарва ангел в човешки образ, е малко повече, все пак има допусната престъпна небрежност, която струваше 17 човешки живота, абсолютен републикански рекорд.

Тази жестока история трябва да е обица на ухото за всички, които се движат по българските пътища - малко повече отговорност няма да навреди. Неписано правило е, когато караш през остри завои, да се движиш с 10 километра под ограничението, защото така увеличаваш времето си за реакция. Специално ограниченията в остри завои не са катаджийски капанчета, както е ограничението от 50 километра пред безбройните бензиностанции по българските пътища.

Професионален шофьор трябва да ги спазва. Друг е въпросът, че например навигационното приложение sigic предупреждава за остри завои и препоръчва пределна скорост, която е доста по-ниска от определената. Внимавайте, всеки участник в движението е оръжие за масово поразяване. Не го забравяйте никога!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Инсулта пак ли с аспирин ще го лекуват

    Нормално е здравната каса да пести всеки лев, за да може да се лекуват повече и по-качествено всички българи. Когато обаче се вгледаме в цените за лечение на инсулти, очевидно се стига до парадокс. Уж не са по-малко парите за клиничната пътека, но реално когато се стигне до конкретно лечение, ако то е от по-модерния вариант като тромболизата
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.