Малко по-отговорно на пътя, моля!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7034232 www.24chasa.bg

Разбира се, малкият човек - шофьорът на автобуса е малък човек и е естествено да му съчувства населението. Но да се изкарва ангел в човешки образ, е малко повече, все пак има допусната престъпна небрежност, която струваше 17 човешки живота, абсолютен републикански рекорд.

Тази жестока история трябва да е обица на ухото за всички, които се движат по българските пътища - малко повече отговорност няма да навреди. Неписано правило е, когато караш през остри завои, да се движиш с 10 километра под ограничението, защото така увеличаваш времето си за реакция. Специално ограниченията в остри завои не са катаджийски капанчета, както е ограничението от 50 километра пред безбройните бензиностанции по българските пътища.

Професионален шофьор трябва да ги спазва. Друг е въпросът, че например навигационното приложение sigic предупреждава за остри завои и препоръчва пределна скорост, която е доста по-ниска от определената. Внимавайте, всеки участник в движението е оръжие за масово поразяване. Не го забравяйте никога!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Договорката за хляба е съвсем на място

    Договорката между земеделското министерство и големите вериги за цената на хляба е навременна и на място. Защото тук не става въпрос за намеса на държавата в дейността на частни дружества, а за джентълменско споразумение. И неговата цел е да не се позволи рязко поскъпване на хляба. Ясно е, че за увеличение на цената има основателна причина -
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,