Малко по-отговорно на пътя, моля!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7034232 www.24chasa.bg

Разбира се, малкият човек - шофьорът на автобуса е малък човек и е естествено да му съчувства населението. Но да се изкарва ангел в човешки образ, е малко повече, все пак има допусната престъпна небрежност, която струваше 17 човешки живота, абсолютен републикански рекорд.

Тази жестока история трябва да е обица на ухото за всички, които се движат по българските пътища - малко повече отговорност няма да навреди. Неписано правило е, когато караш през остри завои, да се движиш с 10 километра под ограничението, защото така увеличаваш времето си за реакция. Специално ограниченията в остри завои не са катаджийски капанчета, както е ограничението от 50 километра пред безбройните бензиностанции по българските пътища.

Професионален шофьор трябва да ги спазва. Друг е въпросът, че например навигационното приложение sigic предупреждава за остри завои и препоръчва пределна скорост, която е доста по-ниска от определената. Внимавайте, всеки участник в движението е оръжие за масово поразяване. Не го забравяйте никога!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Политики срещу лошата демография, не само приказки

    Населението на България може да падне под 6 млн. през 2040 г. Печалният извод e на екип от Института за изследване на населението и човека при БАН. Тенденцията обаче не е от вчера и далеч не е само българска - населението на цяла Европа застарява. Да, повод е за черногледство, но то няма да реши проблема.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,