Ужасно е, когато деца са жертви на безразсъдството и агресията на възрастните

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7041198 www.24chasa.bg

15-годишно момиче бе блъснато смъртоносно на пешеходна пътека в Горна Оряховица. Гард на частна охранителна фирма връхлетял с кола с висока скорост. За пореден път се видя как заради безразсъдството на шофьори пешеходните пътеки у нас вместо безопасно на пътя място се превръщат в място за трагедии.

Друга трагедия, но от Самоков - бивш пожарникар уби приятелката си и две деца, преди да сложи край на живота си.

В единия случай - безразсъдно незачитане на правилата. В другия - разрушителни инстинкти, гибелна агресия. Най-ужасното е, че всичко това отнася детски животи. Децата нямат вина за глупостта и агресията на възрастните, но те са жертвите в тези случаи и в много други, за които, за съжаление, новините почти ежедневно ни известяват.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно чиновникът да знае и може

    Ако на някого му се стори странно, че бъдещите чиновници ще отговарят на тестове, с които да проверяват базовите им знания и умения, направо ще кажем - има защо.  Първо, защото ако днес българските ученици се препъват на дисциплината четене с разбиране, със сигурност утре, когато започнат работа, трудно ще схващат поставените им задачи.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,