Да живее телефонът с камера!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7044068 www.24chasa.bg

Кой ли щеше да разбере за брутална сцена в Пловдив, когато много бързащ шофьор на мощен джип напада жена и болния й съпруг, ако не е бил един телефон с камера да я заснеме?

Синът на пострадалите разказа историята в социалните мрежи. Така се разбира за срамната случка.

Толкова често вече се говори за “агресия на пътя”, че взе да звучи, за съжаление, като ежедневие.

Но този случай е съвсем “извън пътя”, защото става дума за агресия срещу болен човек в линейка.

На всичко отгоре линейките са сред тези коли, на които останалите трябва да правят път - така е и по закон, и по нормална човешка логика. Случва се обаче точно обратното - всички, дори линейката трябва да спрат, защото някой в мощна кола е с предимство, според собствените му представи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Политики срещу лошата демография, не само приказки

    Населението на България може да падне под 6 млн. през 2040 г. Печалният извод e на екип от Института за изследване на населението и човека при БАН. Тенденцията обаче не е от вчера и далеч не е само българска - населението на цяла Европа застарява. Да, повод е за черногледство, но то няма да реши проблема.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,