ЕС няма двоен стандарт за ценности, не може да има и за храните

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7054866 www.24chasa.bg

Европейският парламент гласува мерки, които да не позволяват “двойни” храни - под еднаква опаковка на големи марки да не може да се крие различно качество и вкус в Западна Европа и в страните от бившия соц. От храни през козметика за малки и възрастни до перилни препарати. И правилно!

Защото като членове на европейското семейство изповядваме еднакви ценности. Трябва ли обаче да ядем различно качество храна? И тук регионалните различия за използване на един или друг продукт, като подходящ за вкуса на местните, не е извинение.

Двоен стандарт не може да има нито за духовната, нито за материалната храна.

Добре е, че Брюксел се зае и поне на хартия започна да решава този проблем.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно чиновникът да знае и може

    Ако на някого му се стори странно, че бъдещите чиновници ще отговарят на тестове, с които да проверяват базовите им знания и умения, направо ще кажем - има защо.  Първо, защото ако днес българските ученици се препъват на дисциплината четене с разбиране, със сигурност утре, когато започнат работа, трудно ще схващат поставените им задачи.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,