ЕС няма двоен стандарт за ценности, не може да има и за храните

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7054866 www.24chasa.bg

Европейският парламент гласува мерки, които да не позволяват “двойни” храни - под еднаква опаковка на големи марки да не може да се крие различно качество и вкус в Западна Европа и в страните от бившия соц. От храни през козметика за малки и възрастни до перилни препарати. И правилно!

Защото като членове на европейското семейство изповядваме еднакви ценности. Трябва ли обаче да ядем различно качество храна? И тук регионалните различия за използване на един или друг продукт, като подходящ за вкуса на местните, не е извинение.

Двоен стандарт не може да има нито за духовната, нито за материалната храна.

Добре е, че Брюксел се зае и поне на хартия започна да решава този проблем.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Крадците на вода да плащат яко

    Крадците на вода да плащат сметки за година назад - това предвижда нова наредба на МРРБ. И ако на някой този срок му се вижда дълъг, не е прав - към тарикатите, които ползват услуга на чужд гръб, не трябва да има милост. А в случая наказанието е достатъчно солено, за да откаже крадците - ако не напълно, то поне голяма част от тях.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,