Крадците на вода да плащат яко

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7069351 www.24chasa.bg

Крадците на вода да плащат сметки за година назад - това предвижда нова наредба на МРРБ. И ако на някой този срок му се вижда дълъг, не е прав - към тарикатите, които ползват услуга на чужд гръб, не трябва да има милост.

А в случая наказанието е достатъчно солено, за да откаже крадците - ако не напълно, то поне голяма част от тях. Защото при тока например доскоро имаше парадокс - излизаше по-изгодно да крадеш, да те хванат и да си платиш санкцията, отколкото да си изряден клиент.

Добра е и другата идея - водомерите постепенно да се заменят с такива с дистанционно отчитане. Защото това ще спести ежемесечното висене вкъщи, за да се чака инкасаторът. Но щом като се минава към високотехнологично отчитане, не е ли излишно предложението веднъж в годината абонатите да осигуряват физически достъп до дома си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

 • Реални стимули за покупката на нови коли

  Реални стимули за покупката на нови коли

  България е страната с най-остарял автопарк в Европейския съюз. Което носи последствия - за сигурността на пътя, за екологията и т.н. На този тъжен фон лек оптимизъм вдъхва информацията, че през октомври продажбите на нови коли е с над 9% повече, отколкото миналия октомври. Но достатъчно е човек да излезе на улицата и да види какви съборетини се
 • Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

  Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

  Изглежда доста готино да свалиш каската си. Е, по-яко е, когато си на мотор, но скоро ще трябва и на тротинетка. И нека противниците на идеята не забравят, че и футболистите играят с кори.  Още по темата с правилата за тротинетки вижте във видеозавещанието на седмицата с Димитър