Крадците на вода да плащат яко

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7069351 www.24chasa.bg

Крадците на вода да плащат сметки за година назад - това предвижда нова наредба на МРРБ. И ако на някой този срок му се вижда дълъг, не е прав - към тарикатите, които ползват услуга на чужд гръб, не трябва да има милост.

А в случая наказанието е достатъчно солено, за да откаже крадците - ако не напълно, то поне голяма част от тях. Защото при тока например доскоро имаше парадокс - излизаше по-изгодно да крадеш, да те хванат и да си платиш санкцията, отколкото да си изряден клиент.

Добра е и другата идея - водомерите постепенно да се заменят с такива с дистанционно отчитане. Защото това ще спести ежемесечното висене вкъщи, за да се чака инкасаторът. Но щом като се минава към високотехнологично отчитане, не е ли излишно предложението веднъж в годината абонатите да осигуряват физически достъп до дома си.

  • Къде изчезна творчеството на протеста, че се заигра със смъртта

    Къде изчезна творчеството на протеста, че се заигра със смъртта

    В първите дни от протеста млади и креативни участници се заиграваха със симпатични колажи, с които да покажат причините за своето недоволство от управлението на България. Показваха остроумието си, демонстрираха чувството си за хумор, творческия си заряд. Неясно как и защо, но това творчество започна да се топи под жаркото слънце на жълтите павета
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи