Позорно е да се рекламираш с нечия смърт

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7094010 www.24chasa.bg

По-кротко с присъдите и с революционния плам

Вече 24 часа тече зловеща манипулация по темата с убитата Виктория Маринова, административен директор на телевизия ТВН-Русе. Жената е убита по жесток и мъчителен начин, оставя дете на 7 г., Русе е в шок от толкова брутално престъпление.

И на вълната на трагедията едни колеги решиха да си направят безплатен пиар или евтина реклама. Като

стъпиха върху

убитата Виктория

Маринова.

В пряк и

преносен смисъл

От сайта “Биволъ” обявиха, че тя е убита, защото правила “разследвания” по тяхното за аферата “Джи Пи Груп”.

Става дума за интервю с колегите Димитър Стоянов и румънеца Биро, задържани край Радомир от ГДБОП.

Интервюто обаче е взето не от Маринова, а от друг журналист. Дамата прави само кратък анонс за предаването си. Толкова. И се почна: “Българска журналистка е брутално убита, докато прави разследване за злоупотреби с пари от ЕС”. Новината обиколи света.

Къде е

разследването

бе, колеги?

И откога на едно обикновено интервю му викате РАЗСЛЕДВАНЕ? До момента няма нито един факт в подкрепа на тезата на хората от “Биволъ”. Но това вече няма значение.

Рекламата си свърши работата, иди обяснявай в чужбина, че нямаш сестра…Че убитата Маринова е водела доскоро модно предаване за рокли и червила и няма общо с “разследващата” журналистика, а и с журналистиката изобщо.

Вече няма кой да те чуе. Благодарение на манипулаторите, които освен автореклама се опитват да извлекат и политически дивиденти от трагедията в Русе. Което също е срамно. Друго е да има хейт, оплювки и абсолютно фалшиви новини, тиражирани в световен мащаб.

Това не е важно, важното е какво е написал Манол Глишев във Фейсбук-революция, мъст… Да чакаме ли Глишев като един

отмъстител

да решава

кой до стената

и кой не?

Може. Той разбира от всичко - от плочки, екология, криминалистика. Или пък бившият преподавател в Института по история на БКП Евгений Дайнов, който нарича журналистите “лакеи”. И се намериха колеги, които да му публикуват “бисерите”…Уважавайте се малко, колеги..

Значи, който не е съгласен с хейта и с Глишев във фейсбук, е лакей, мръсник, обслужващ властта. Така

решават новите

партийни

секретари от

социалните

мрежи

Те са последната инстанция и никакви аргументи не могат да разколебаят вярата им. Те са новите хунвейбини на демокрацията.

Благодарение на тях от Ванкувър до Владивосток се лее фалшива информация по темата с убийството в Русе. Голям успех. Както каза една журналистка от чужбина, аз не знам за какво става въпрос, но обясних на колегите от Холандия, че прокуратурата и МВР са боклуци… и нищо не става от тях.

По-кротко с присъдите и с революционния плам. Защото нещата никога не са черно-бели. А истината е някъде по средата.

(От сайта

breaking.bg)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Точни глоби, за да няма компромиси и своеволия

    Преминаване на кола през дюни, спиране за престой или паркирането ще струва на шофьора глоба от 1000 до 3000 лв., предвиждат промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. По принцип идеята да се глобяват тези, които замърсяват или разрушават природата, е добра. Крайно време е обаче да бъде изключен плурализмът в административната
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.