Колко струва древният златен венец

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7097372 www.24chasa.bg

Златно съкровище ще остане в музея на показ, вместо през иманяри да се озове в нечия частна колекция.

Да се предотврати кражба на историческо и културно наследство, е не по-малко важно, отколкото да се спре кражба на завод например. Заводът дава принос за икономиката на България, историческото наследство - за духа.

Златният венец от съкровището по ценоразписа на черния пазар на иманярите струвал 2 милиона евро. Всъщност подобни антики имат много по-голяма стойност, когато бъдат изложени по подходящ начин.

Изящно, древно и златно - това съчетание разпалва въображението и може да привлича туристи. Включително и чужди, стига да бъде разгласено навън както трябва.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно законът да се спазва

    Спор няма, че общественото мнение е чувствително по въпроса с имотите и имането на хора от властта. Така е било, така и ще бъде - хората все имат едно наум било ли е всичко законно, има ли някакви нарушения, как точно и за колко един или друг от властимащите са придобили имот, кола, кога и как са отишли на скъпа ваканция и все неща от този
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо