Колко струва древният златен венец

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7097372 www.24chasa.bg

Златно съкровище ще остане в музея на показ, вместо през иманяри да се озове в нечия частна колекция.

Да се предотврати кражба на историческо и културно наследство, е не по-малко важно, отколкото да се спре кражба на завод например. Заводът дава принос за икономиката на България, историческото наследство - за духа.

Златният венец от съкровището по ценоразписа на черния пазар на иманярите струвал 2 милиона евро. Всъщност подобни антики имат много по-голяма стойност, когато бъдат изложени по подходящ начин.

Изящно, древно и златно - това съчетание разпалва въображението и може да привлича туристи. Включително и чужди, стига да бъде разгласено навън както трябва.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Меки умения за твърд доход

    72% от европейските граждани се страхуват, че ще загубят работата си заради роботизацията на индустрията, а в 37% от професиите вече са изискват “меки умения”. Комбинацията от дигитални, технически и комуникативни умения до 2030 г. ще е необходима за 50% от професиите. Тези данни бяха съобщени от евродепутатката от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Брюксел.
  • Време е да спрат гаврите с разследващата журналистика

    Който е решил да влиза в политиката - да го направи. Но не стъпвайки по телата на колегите си. За близо 30 години в журналистиката, от които поне 20 с основно занимание разследвания, си мислех че съм видял и търпял много. Няма, като някои съвременни "герои", да изброявам колко пъти съм съден, малтретиран, заплашван и т.н.