Колко струва древният златен венец

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7097372 www.24chasa.bg

Златно съкровище ще остане в музея на показ, вместо през иманяри да се озове в нечия частна колекция.

Да се предотврати кражба на историческо и културно наследство, е не по-малко важно, отколкото да се спре кражба на завод например. Заводът дава принос за икономиката на България, историческото наследство - за духа.

Златният венец от съкровището по ценоразписа на черния пазар на иманярите струвал 2 милиона евро. Всъщност подобни антики имат много по-голяма стойност, когато бъдат изложени по подходящ начин.

Изящно, древно и златно - това съчетание разпалва въображението и може да привлича туристи. Включително и чужди, стига да бъде разгласено навън както трябва.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • А англичаните ще ги гоним ли от България?

    Англичаните се вкараха в невероятен филм с тоя Брекзит. Те самите едва ли подозират какво пише в сценария за неговия финал, ама те да му мислят, нали сами си го избраха. Сега например се задава нова каша с европейците, които работят във Великобритания - щели да им орязват драстично местата. Или например да карат берачите по фермите една година да
  • Децата ни - оковани от Златний телец

    Ако си млад човек на минимална заплата - излизаш на квартира, но как плащаш сметките? ИЗЛЕЗЕ поредното проучване за младите хора в България. В края на годината, като равносметка, като статистика, като я да видим докъде сме я докарали. До под кривата круша, дотам. Четох вкратце информацията, може да си я намерите, няма да я преразказвам.