Бях приет от кралица Елизабет II с почести - да видим така ли ще е с Румен Радев

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7100862 www.24chasa.bg
Президентът Росен Плевнелиев се ръкува с английската кралица Елизабет II СНИМКА: АРХИВ

По повод статията “Как Елизабет II финтира коминистически диктатор” от 13 октомври заявявам следното:

В рамките на моя мандат аз посетих три пъти Обединеното кралство и трите пъти по покана на Нейно Величество.

Първото работно посещение на 27 юли 2012 г. по нейна покана бе по повод откриването на ХХХ летни олимпийски игри в Лондон за участие в тържествената церемония и прием за държавните глави от Н.В. кралица Елизабет II, на който направихме кратка среща с нея и много от членовете на кралското семейство.

Второ работно посещение на 9 до 12 август 2012 г. отново по нейна покана във връзка със закриването на олимпийските игри в Лондон с кратка среща с кралицата на дадения от нея прием за държавните глави, на която я поканих да посети България.

И най-важното тридневно официално посещение в Обединеното кралство на 17 до 19 март 2014 г. по покана на Нейно Величество. Срещата с кралицата на четири очи

продължи 45 минути -

с 15 минути повече от

предвиденото по протокол,

като на отговарящия за протокола на кралицата му се наложи три пъти да влезе в салона за прием, на 30, 40 и 45 мин, за да напомни на Нейно Величество, че времето отдавна е изтекло. Кралицата ми зададе десетки въпроси, например за България, Балканите, ЕС, украинската и гръцката криза, Путин и незаконната анексия на Крим, борбата с тероризма, социалните мрежи и др., като изпитваше огромен интерес от разговора, който в никакъв случай не беше формален и по протокол, а изпълнен с дълбоко съдържание. Детайлите също са важни, като например влизането през парадния вход на двореца с личния шофьор и автомобил на кралицата, гвардейци, духов оркестър и химн, посрещане от престолонаследника принц Чарлз и принц Едуард с принцеса София. Нека видим как ще посрещнат Радев.

Бях приет от двама

вицепремиери и още

трима министри,

т.е общо петима министри. Вицепремиер и лидер на либералдемократите сър Ник Клег, вицепремиер, лидер на консерваторите и на парламента и секретар по външната политика Уилям Хейг, председателя на камарата на общините Джон Бъркоу, министъра по европейските въпроси Дейвид Лидингтън, министъра по професионалните умения и предприемачеството Матю Ханкок и министъра по въпросите на децата и семейството Едуард Тимпсън. Бяха осъществени срещи с кмета на Лондон Борис Джонсън, с кмета на Лондонското сити Дейвид Утън, с президента на ЕБВР Сума Чакрабарти, с президента на BP, с над 60 представители на британския бизнес, бях удостоен с честта да стана Патрон за България на “Международната награда на херцога на Единбург”, среща със световноизвестната писателка Дж.К.Роулинг и съвместно стартиране на проект в България с нейната фондация “Лумос” и много други.

Практически аз бях приет от кралицата и принцовете, двама вицепремиери, общо петима министри, лидерите на две от трите основни политически сили, председателите на двете камари, кметовете на Ситито и на Лондон, най-известните бизнес и културни лидери на Обединеното кралство. Да видим дали ще бъде така с Радев.

  • Без директни помощи за най-бедните няма да се мине

    Без директни помощи за най-бедните няма да се мине

    Очевидно е, че без ново раздаване на пари не може да се излезе от кризата. Цените достигнаха 14-годишен връх. Има връх и в размера на малките потребителски кредити, което означава, че хората наистина са без пари и вземат заеми не за инвестиция или покупка на нещо голямо, а за да преживяват. В човешката история няма криза
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо