Патриотични приказки: Хензел и Гретел побеждават вещицата нацист

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7111578 www.24chasa.bg

Братчето написало навсякъде в гората “Локо София”, но въпреки това се загубило

Продължаваме с поредицата патриотични приказки – приказки, пренаписани в родолюбив стил, така че да възпяват българщината и да не учат децата на погрешните европейски представи.

Живял някога беден дървар с жена си и с двете си деца; момченцето се казвало Иванчо, а момиченцето Марийка, макар извън България да са по-известни като Хензел и Гретел.

Като истинско българско семейство и тяхното било бедно и едва си плащало сметките за парно и телефон. Ето че дошло време, когато топлофикацията си поискала всички дългове накуп и родителите на Иванчо и Марийка нямало накъде да мърдат. Или трябвало да загубят къщичката си, или

да пратят децата

на гурбет

в гората

да припечелват и те. Със сломени сърца майката и бащата на Иванчо и Марийка решили да ги пуснат в гората да се оправят сами, докато те платят парното и посъберат малко пари за университета им в чужбина. Речено - сторено. На сутринта още преди изгрев-слънце майката дала на всяко по една вафла и пакетче чипс и казала: “Вървете, мили мои, съберете плодове и билки в гората и се върнете чак когато оправим дълговете!”

Тръгнали двете дечица из мрачната гора, но умният Иванчо бил скрил един спрей в палтенцето си и на всеки 100 метра пишел по дърветата и камъните “Локо София”.

“Какво правиш, братко мой?”, попитала го Марийка. “Отбелязвам пътя, за да знаем как да намерим родния си дом после, сестричке. Ако се загубим, ще вървим, докато намерим онази част от гората, която сме о**али с графити – това е родината ни!”, отговорил той.

Не щеш ли обаче, завалял дъжд и измил графитите. Загубили се

Иванчо и Марийка

и се лутали три

дни мокри и

гладни

в гората, докато една сутрин видели на една полянка къщичка – цялата от банички и луканка. Изтичали до нея и гладно заръфали. “О - провикнала се Марийка, - луканката е по стандарта БДС!” “Да, а баничките са същите като от закуската в училище”, похвалил се Иванчо.

В този момент обаче прокънтял зловещ глас. “Кой ми нагриза луканката? Кой ми изяде баничките? Съсипахте ми обществената поръчка – взех ги за по 3 стотинки парчето, а щях да ги продам за по 5 лева на децата в училище”, изревал гласът. Вратата на къщичката се отворила и от нея се подала злата вещица Валерия цун гун Сидерберг.

Щом видяла двете невинни дечица пред себе си обаче, тя бързо сменила тона и ласкаво ги поканила у дома си. “Гладни ли сте, милички, влезте да ви нахраня и напоя!” А тайничко си помислила:

“Тия дечица са

по-крехки от

бабичките,

които бутах на границата на гората, и с тях по-лесно ще взема властта в гората. Само трябва да ги угоя и упоя!”

Сладко нагостила тя Иванчо и Марийка с пълнени чушки, тиквеник и ошав и ги сложила да си легнат. Шом заспали, пренесла Иванчо в мазето и го затворила зад врата с решетка. На сутринта Марийка заплакала горчиво за брат си, а вещицата ѝ наредила да чисти и готви и да храни брат си през решетката, докато го угои хубаво.

“Искам да е благодарен и на коричка хляб, за да гласува за мен, а когато аз спечеля властта в гората, ще я населя само с вещици като мен и всички обществени поръчки ще са мои”, изревала тя. Марийка обаче се изхитрила и подложила Иванчо на нисковъглехидратна диета, така че той не пълнеел изобщо. Ядосала се вещицата и накарала един ден Марийка да отвори пещта и да извади хляба от огъня. Тайно искала обаче да я бутне и опече, за да се отърве от нея. Марийка се досетила какъв е планът на Валерия цун гун Сидерберг и попитала: “А как да отворя пещта, не знам?” “Много си глупава, ето, ще ти покажа“, изнервила се старицата, отворила вратата, а Марийка - хоп, ритнала я и тя се търколила в пещта

шИванчо, спасени сме, старата вещица сама падна в капана и умря! Да бягаме, докато не са дошли партньорите ѝ от “Обединени вещици”, извикала Марийка, освободила брат си и двамата затичали към дома си. Докато те били затворници на вещицата, други техни сънародници доволно о**рали гората с графити и така те успели да познаят, че се намират на родна почва.

Съзрели бащината си къща и се втурнали към нея. Родителите им много се зарадвали, макар и да имали още дългове към топлофикацията. “Важното е да останем заедно, пък каквото ще да става!”, отсякъл бащата и семейството заживяло дружно, бедно и гладно, чакайки да дойде някой добър юнак да ги освободи и направи богати.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Строго наказание за измамника, продавал белина като лекарство

    Прокуратурата в Бургас е образувала досъдебно производство срещу измамник, продавал белина като чудотворно лекарство срещу рак, аутизъм, камъни в бъбреците, бактерии, вируси и др. Това не е обикновена измама и затова прокуратурата, а евентуално и съдът след това трябва да се отнесат с цялата строгост на закона към извършителя.