Достойните лекари трябва да са на показ - те са авторитетите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7112856 www.24chasa.bg

За първи път “Пирогов”, ВМА, “Света Анна”, ИСУЛ, спешни лекари и пожарникари получиха колективно грамоти за бърза реакция при кризисни ситуации. (Виж 9-а стр.) Това стана на тазгодишната церемония по обявяване на отличените от Българския лекарски съюз медици. На нея бяха наградени специалисти в 6 категории и петима млади лекари.

И така трябва да бъде! Защото когато си професионално и човешки отговорен за живота на другите и влагаш сърцето си, за да го спасиш и продължиш, това трябва да става публично известно. Достойните лекари заслужават да са на показ, а имената им да се споменават при всеки решен от тях медицински случай. Защото те са авторитетите на съвременното българско здравеопазване. Те са живото доказателство, че и тук може да се прави медицина на световно ниво.

Честито на всички наградени медици и болници!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Благодарим за доверието, ще се стараем!

    Онзиден прессекретарят на президента Румен Радев изпрати остро писмо, наречено опровержение, което уж иска да опровергае нещо, но вместо това дава съвети какво трябва да прави в. “24 часа”, какво да пита и кого да критикува. Всъщност това е оценка за работата ни, защото произтича от институцията на държавния глава, който чете много вестници.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в