Достойните лекари трябва да са на показ - те са авторитетите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7112856 www.24chasa.bg

За първи път “Пирогов”, ВМА, “Света Анна”, ИСУЛ, спешни лекари и пожарникари получиха колективно грамоти за бърза реакция при кризисни ситуации. (Виж 9-а стр.) Това стана на тазгодишната церемония по обявяване на отличените от Българския лекарски съюз медици. На нея бяха наградени специалисти в 6 категории и петима млади лекари.

И така трябва да бъде! Защото когато си професионално и човешки отговорен за живота на другите и влагаш сърцето си, за да го спасиш и продължиш, това трябва да става публично известно. Достойните лекари заслужават да са на показ, а имената им да се споменават при всеки решен от тях медицински случай. Защото те са авторитетите на съвременното българско здравеопазване. Те са живото доказателство, че и тук може да се прави медицина на световно ниво.

Честито на всички наградени медици и болници!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо на Кольо от Гурково му харесва в затвора

    Условията в българските арести и затвори не са никак добри. Не само Десислава Иванчева, и други са се оплаквали от мизерията. Защо тогава 39-годишният рецидивист от град Гурково Кольо Рашков е извършил нарочно престъпление - според негови съграждани - за да влезе отново зад решетките. Зад този удивителен мотив се крият много проблеми на
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.