Такъв човек, минал всички човешки граници, как получава гърмящо дуло?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7128645 www.24chasa.bg

Охранителят - луд, луд, ама

подал жалба за психически тормоз

На тази тeритория вече непрекъснато се гърми. На улицата, в превозните средства, в заведенията, в къщите пушкалата екнат, а ние ревем, докато невинните мрат.

Ревем пред

телевизорите.

Някои и в

сърцата си

Тюхкаме се как тъй може баща да посегне на детето си. Едногодишното. Как е посегнал преди това на жената, която му е родила това дете - неговата кръв и плът.

Все се надявам да не сме претръпнали съвсем още и наистина да ни вади от равновесие тази новина. И всички предишни. И всички следващи. Ама стана малко байгън. А не бива. Че не бива да се убива, това и в Библията го пише. И в Наказателния кодекс го пише. Че не бива да е всекидневие, е редно да го мислим всички, по неписаните вечни Божи заповеди.

Не, не съм лигаво емоционална. Напротив - с най-хладния си разум претеглям като какъв изрод трябва да си, та да застреляш в упор жената, дето допреди седмица си прегръщал, и

момиченцето си,

дето вероятно

вече ти се е

усмихвало

и е протягало към теб ръчички с най-сладкото на света бърборене “та-ти”. Естественият отговор е - няма такъв изрод.

Действителният е - о, има, има. Стреля точно. Има законно притежавано оръжие, вярно, за да охранява, не да убива, ама то пищовът си гърми накъдето го насочиш. Закономерно. А на бас, че е бил я в амок, я в моментно умопомрачение, я мъртвопиян от мъка, я в каквото там медицината може да извади от дебелите си книги.

Направо жертва

може да го

считате

Лошата жена го е изгонила от апартамента, който са обитавали, който е бил семейно гнездо, изритала го е от домашния уют по неизвестни причини, които едва ли ще станат известни такива, каквито са.

Викторио е подал жалба за психически тормоз. Сигнализирал е органите. Вързал си е гащите. Не е прост Викторио, знае как да се предохрани. А на бас, че още, когато е напуснал къщата, си е мислел: “Ще те гръмна, маце, ще ти...” Допълнете си нататък, не е трудно. Викторио е минал тестове и прегледи, че е психически здрав, иначе няма как да го наемат да охранява и да му зачислят гърмящо дуло. Не знам дали тези служители би трябвало да се освидетелстват перманентно, чини ми се, че е редно.

Чакай, ще кажете, всеки може да превърти в този кучешки живот. Да, може. Ама е толкова противно това да убиеш, да застреляш в окото, в оченцето! детенцето си, което ужасено плаче с всичката сила на своята годинка живот, толкова извън обема на здравия човешки разум е, че се чудя как компетентните органи изобщо ще работят по конкретното престъпление.

Да престъпиш

всички човешки

граници,

защо, бре?! С кои очи, с кои ръце, с кой ум, с кое от петте си сетива, с кой от първичните си нагони? Как не ти трепна ръката, как не ти трепна сърцето? Как пък, противно на точния си иначе мерник, не успя да налапаш дулото, а пусна един ей тъй, сватбарската, колкото да не е без хич?

Отварям скоба: помните ли онзи окаян баща от Пловдив, който преди няколко години, притиснат от ЧСИ-та, като един Кочо Честеменски застреля жена си, двете си деца и с един изстрел свърши и със себе си? Просто го използвам като доказателство, че когато човек иска наистина да сложи край на живота си, той го прави. Не обяснява на шофьора, когото е принудил да го качи в таксито си, какво ще направи и къде да заведе после детенцето му.

Луд, луд, ама

не чак толкоз

е Викторио.

Както виждате, не произнасям думата какъв е, преди съдът да се е произнесъл. Законите са, за да се спазват. И много искрено се надявам, че този път ще се спазят до последната буква и дух. Защото православното ми християнство някак напоследък взе да тегли повече към вехтозаветието. След Виктория, която още не сме оплакали, Викторио, дето ни разплака фамилиите, някак свръх ми иде.

Не съм кръвожадна, покрусена съм, ама това са си мои чувства, не сте длъжни и вие да ги споделяте. Виж, съответните институции са абсолютно длъжни да се вземат в ръце.

  • Къде изчезна творчеството на протеста, че се заигра със смъртта

    Къде изчезна творчеството на протеста, че се заигра със смъртта

    В първите дни от протеста млади и креативни участници се заиграваха със симпатични колажи, с които да покажат причините за своето недоволство от управлението на България. Показваха остроумието си, демонстрираха чувството си за хумор, творческия си заряд. Неясно как и защо, но това творчество започна да се топи под жаркото слънце на жълтите павета
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи