Няма да им ядем вече бананите от Еквадор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7130610 www.24chasa.bg

Някой ден, а той не е толкова далеч във времето, ще си ядем български банани от Катуница вместо тези от далечен Еквадор.

Новаторите в пловдивското село като нищо ще намерят последователи поне по южните краища на България с надеждата, че най-после екзотичните плодове ще се берат направо от двора. Както е тръгнало, климатът у нас започва много да прилича на този в Северна Гърция, а след някоя и друга година може да се приближим и до условия, подходящи да се отглеждат банани.

Доказва го и циганското лято, което тази година се проточи през целия октомври, че дори удари и температурни рекорди. Стига да не продължи и до края на ноември, защото тогава може да заприличаме на бананова република.

Е, майтапът настрана, стига сме им яли еквадорските банани, засаждайте палмите и чакайте реколта по примера на Катуница. Ако не се появи реколта, поне селата може да заприличат на райски кътчета с палми във всеки двор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно чиновникът да знае и може

    Ако на някого му се стори странно, че бъдещите чиновници ще отговарят на тестове, с които да проверяват базовите им знания и умения, направо ще кажем - има защо.  Първо, защото ако днес българските ученици се препъват на дисциплината четене с разбиране, със сигурност утре, когато започнат работа, трудно ще схващат поставените им задачи.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,