Няма да им ядем вече бананите от Еквадор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7130610 www.24chasa.bg

Някой ден, а той не е толкова далеч във времето, ще си ядем български банани от Катуница вместо тези от далечен Еквадор.

Новаторите в пловдивското село като нищо ще намерят последователи поне по южните краища на България с надеждата, че най-после екзотичните плодове ще се берат направо от двора. Както е тръгнало, климатът у нас започва много да прилича на този в Северна Гърция, а след някоя и друга година може да се приближим и до условия, подходящи да се отглеждат банани.

Доказва го и циганското лято, което тази година се проточи през целия октомври, че дори удари и температурни рекорди. Стига да не продължи и до края на ноември, защото тогава може да заприличаме на бананова република.

Е, майтапът настрана, стига сме им яли еквадорските банани, засаждайте палмите и чакайте реколта по примера на Катуница. Ако не се появи реколта, поне селата може да заприличат на райски кътчета с палми във всеки двор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо трябва да вземат книжката на Местан

    Заради трагичния инцидент, при който загина шестмесечно бебе, лидерът на ДОСТ остана без книжка. Както и при наложената му парична гаранция, така и със свидетелството за правоуправление се наложи съдът да се произнася по два пъти. При това стечение на обстоятелствата обаче се изясни, че Местан си е обикновен рецидивист нарушител на пътните
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.