Няма да им ядем вече бананите от Еквадор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7130610 www.24chasa.bg

Някой ден, а той не е толкова далеч във времето, ще си ядем български банани от Катуница вместо тези от далечен Еквадор.

Новаторите в пловдивското село като нищо ще намерят последователи поне по южните краища на България с надеждата, че най-после екзотичните плодове ще се берат направо от двора. Както е тръгнало, климатът у нас започва много да прилича на този в Северна Гърция, а след някоя и друга година може да се приближим и до условия, подходящи да се отглеждат банани.

Доказва го и циганското лято, което тази година се проточи през целия октомври, че дори удари и температурни рекорди. Стига да не продължи и до края на ноември, защото тогава може да заприличаме на бананова република.

Е, майтапът настрана, стига сме им яли еквадорските банани, засаждайте палмите и чакайте реколта по примера на Катуница. Ако не се появи реколта, поне селата може да заприличат на райски кътчета с палми във всеки двор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Добре е, че махат един абсурд в НПК

    В наказателния процес има много ненужни, понякога абсурдни формалности, които компрометират и обезсмислят правосъдието, което трябва да е бързо и справедливо. Един такъв абсурд ще бъде премахнат в петък, когато влизат в сила промени в НПК. Надали може да се счита за нормално от май м.г. прокурорите да четат 5 хил.
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.