Няма да им ядем вече бананите от Еквадор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7130610 www.24chasa.bg

Някой ден, а той не е толкова далеч във времето, ще си ядем български банани от Катуница вместо тези от далечен Еквадор.

Новаторите в пловдивското село като нищо ще намерят последователи поне по южните краища на България с надеждата, че най-после екзотичните плодове ще се берат направо от двора. Както е тръгнало, климатът у нас започва много да прилича на този в Северна Гърция, а след някоя и друга година може да се приближим и до условия, подходящи да се отглеждат банани.

Доказва го и циганското лято, което тази година се проточи през целия октомври, че дори удари и температурни рекорди. Стига да не продължи и до края на ноември, защото тогава може да заприличаме на бананова република.

Е, майтапът настрана, стига сме им яли еквадорските банани, засаждайте палмите и чакайте реколта по примера на Катуница. Ако не се появи реколта, поне селата може да заприличат на райски кътчета с палми във всеки двор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-малко жертви на пътя или по-тлъсто обезщетение

    Ако президентът Румен Радев не беше оспорил промените в закона за бързото отчуждаване, до месец можеше да стартира разширението на околовръстното на София. Но няма, защото трябва да се чака решение на Конституционния съд. А бързото отчуждаване бе прието основно за да може да се направят скоростно и изцяло магистрала “Хемус” и още няколко важни
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.