Няма да им ядем вече бананите от Еквадор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7130610 www.24chasa.bg

Някой ден, а той не е толкова далеч във времето, ще си ядем български банани от Катуница вместо тези от далечен Еквадор.

Новаторите в пловдивското село като нищо ще намерят последователи поне по южните краища на България с надеждата, че най-после екзотичните плодове ще се берат направо от двора. Както е тръгнало, климатът у нас започва много да прилича на този в Северна Гърция, а след някоя и друга година може да се приближим и до условия, подходящи да се отглеждат банани.

Доказва го и циганското лято, което тази година се проточи през целия октомври, че дори удари и температурни рекорди. Стига да не продължи и до края на ноември, защото тогава може да заприличаме на бананова република.

Е, майтапът настрана, стига сме им яли еквадорските банани, засаждайте палмите и чакайте реколта по примера на Катуница. Ако не се появи реколта, поне селата може да заприличат на райски кътчета с палми във всеки двор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Четете “24 часа”, ако искате да знаете истината!

    Онзи ден много медии се подведоха по едно изказване на Калин Сърменов, че на любимата актриса Стоянка Мутафова ѝ е била направена сърдечна операция, а именно байпас. Това на нейната възраст от 97 години изобщо не е нещо елементарно и сигурно много хора са се притеснили. Истината е съвсем друга - преди няколко месеца ѝ е сложен т.нар
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,