Идеите на дигиталното поколение

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7141082 www.24chasa.bg

Разговорът за дигитализацията в училище е много спешен и много важен. Ключов е не просто за учебния процес - тук става дума за бъдещето на поколенията, които сега са в системата на средното образование. Дали ще получат знанията и уменията, с които ще са конкурентни на пазара на труда? Всъщност тези поколения са много по-вещи с дигиталната реалност и нейните смартинструменти от по-възрастните. Въпросът е да получават от образователната система фокус и задълбоченост на знанията, за да са подготвени за сферите, където ще трябва да градят кариера след година, пет или десет.

Разговорът за дигиталното училище е спешен заради бързината, с която дигиталното навлиза във всички области на живота.

Затова инициативата “Образование 4.0” на “24 часа” и Vivacom е съвсем навременна. И на дискусията, на която събрахме ученици, за да чуем техните идеи, видяхме буден интерес, активност и чухме свежи идеи. Разговорът е не само за тяхното бъдеще, а и за бъдещето на цялото ни общество.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо трябва да вземат книжката на Местан

    Заради трагичния инцидент, при който загина шестмесечно бебе, лидерът на ДОСТ остана без книжка. Както и при наложената му парична гаранция, така и със свидетелството за правоуправление се наложи съдът да се произнася по два пъти. При това стечение на обстоятелствата обаче се изясни, че Местан си е обикновен рецидивист нарушител на пътните
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.