Идеите на дигиталното поколение

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7141082 www.24chasa.bg

Разговорът за дигитализацията в училище е много спешен и много важен. Ключов е не просто за учебния процес - тук става дума за бъдещето на поколенията, които сега са в системата на средното образование. Дали ще получат знанията и уменията, с които ще са конкурентни на пазара на труда? Всъщност тези поколения са много по-вещи с дигиталната реалност и нейните смартинструменти от по-възрастните. Въпросът е да получават от образователната система фокус и задълбоченост на знанията, за да са подготвени за сферите, където ще трябва да градят кариера след година, пет или десет.

Разговорът за дигиталното училище е спешен заради бързината, с която дигиталното навлиза във всички области на живота.

Затова инициативата “Образование 4.0” на “24 часа” и Vivacom е съвсем навременна. И на дискусията, на която събрахме ученици, за да чуем техните идеи, видяхме буден интерес, активност и чухме свежи идеи. Разговорът е не само за тяхното бъдеще, а и за бъдещето на цялото ни общество.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С “24 часа” нещата се случват

    В съботния си брой “24 часа” публикува интервю с депутата Георги Марков със заглавие: “Да отменим изборните поправки! Намеси се, Бойко!”. Там Марков, който винаги казва нещата каквито са, без лицемерие, аргументира позицията си, че за ГЕРБ е по-добре да остави досегашните правила в Изборния кодекс. Очевидно емоционалният му призив бе чут.
  • Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

    Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.