“Бонус-малус” e в правилна посока

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7143650 www.24chasa.bg

Системата “Бонус-малус”, която онзи ден Комисията за финансов надзор нареди да почнат да прилагат застрахователите, е стъпка в правилната посока.

Така е в цивилизованите държави, защото застрахователното събитие зависи най-много от поведението на шофьора, а не толкова от техническите параметри на автомобила. Вместо да бъде приветствано, че това най-после се случва и у нас, то бе посрещнато от трафаретен хейт как щяло да стане по-зле и въобще защо някой нещо променя.

Ако българите искат наистина да живеят по-добре, трябва да излязат от обскурантската си черупка и да приемат, че понякога нещата се променят, дай боже, за по-добро.

И ако това не сработи добре, лесно е да бъде променено. Животът е кратък, не си струва да се ядосваме за отдавна измислени неща.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 40 години чакане за национална детска болница стигат

    Добра новина е, че след 40-годишно чакане ще стартира проектът за строеж на национална детска болница. През всичките тези десетилетия е имало политически консенсус за педиатрията, но явно е трябвало някой реално да поеме ангажимент това да се случи. И този човек е здравният министър Кирил Ананиев. Има шансове чаканата детска болница да отвори до
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,