“Бонус-малус” e в правилна посока

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7143650 www.24chasa.bg

Системата “Бонус-малус”, която онзи ден Комисията за финансов надзор нареди да почнат да прилагат застрахователите, е стъпка в правилната посока.

Така е в цивилизованите държави, защото застрахователното събитие зависи най-много от поведението на шофьора, а не толкова от техническите параметри на автомобила. Вместо да бъде приветствано, че това най-после се случва и у нас, то бе посрещнато от трафаретен хейт как щяло да стане по-зле и въобще защо някой нещо променя.

Ако българите искат наистина да живеят по-добре, трябва да излязат от обскурантската си черупка и да приемат, че понякога нещата се променят, дай боже, за по-добро.

И ако това не сработи добре, лесно е да бъде променено. Животът е кратък, не си струва да се ядосваме за отдавна измислени неща.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кой забрави, че кучетата се водят само на каишка

    Помните ли смъртта на един възрастен професор, нахапан жестоко от глутница кучета през 2012 г.? След неговата драматична история мерките за бездомните кучета и правилата за домашните любимци пак се затегнаха. Само че - както винаги, от ден до пладне. Правила има, но никой не ги спазва. От 10 кучета в парка най-много две-три да са на каишка,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо