“Бонус-малус” e в правилна посока

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7143650 www.24chasa.bg

Системата “Бонус-малус”, която онзи ден Комисията за финансов надзор нареди да почнат да прилагат застрахователите, е стъпка в правилната посока.

Така е в цивилизованите държави, защото застрахователното събитие зависи най-много от поведението на шофьора, а не толкова от техническите параметри на автомобила. Вместо да бъде приветствано, че това най-после се случва и у нас, то бе посрещнато от трафаретен хейт как щяло да стане по-зле и въобще защо някой нещо променя.

Ако българите искат наистина да живеят по-добре, трябва да излязат от обскурантската си черупка и да приемат, че понякога нещата се променят, дай боже, за по-добро.

И ако това не сработи добре, лесно е да бъде променено. Животът е кратък, не си струва да се ядосваме за отдавна измислени неща.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо военните се оставят да ги бият

    След случая с командоса, когото пребиха във Войводиново, сега криминално проявен потроши колата на курсанти от военното училище от Велико Търново. При проявата на толкова много агресия хората обаче се питат и още нещо: как така военни, които са обучавани да се бранят и които по призвание и професионален дълг трябва да ни пазят,
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.