Защо България често тъпче на място

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7144424 www.24chasa.bg

За да се развива стабилно една държава, трябва да има някаква базисна яснота и консенсус поне за стратегическите решения. Да са за десетилетия, а не за един мандат. Не може една власт да натиска газта в определена посока, следващата да натиска спирачка, а по-следващата да прави трето. Така вместо бързо развитие става лъкатушене и тъпчене на място. Нещо, което, уви, сме виждали често по време на прехода.

Сред тези стратегически решения влизат, разбира се, важните реформи и сделки. Ето пример от вчера - процедурата за концесията на летище София е стартирана от управляващите, но опозицията в лицето на лидера на БСП Корнелия Нинова казва, че ще я отмени, когато дойде на власт.

При това положение дали ще се намери най-добрата цена и концесионер? Инвеститорите, както е добре известно, ценят най-много от всичко предвидимата среда. И лесно се отказват, ако се появи риск.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно законът да се спазва

    Спор няма, че общественото мнение е чувствително по въпроса с имотите и имането на хора от властта. Така е било, така и ще бъде - хората все имат едно наум било ли е всичко законно, има ли някакви нарушения, как точно и за колко един или друг от властимащите са придобили имот, кола, кога и как са отишли на скъпа ваканция и все неща от този
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо