Патриотични приказки: Трите прасенца в Гората на чудесата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7158154 www.24chasa.bg

Продължаваме пренаписването на европейски приказки в български патриотичен стил, за да възпитаме едно родолюбиво поколение и да спасим българщината от европейското мислене и култура. След Пепеляшка, Снежанка, Хензел и Гретел, дойде ред и на най-българските герои: трите прасенца.

Имало едно време една стара свиня, специална сибирска порода с червен косъм, която имала три малки прасенца. В края на 80-те обаче й свършили храната, петролът и асфалтът и тя казала на прасенцата, че е по-добре да тръгнат сами по света и да се оправят, както могат. Прасенцата се зарадвали и нарекли това революция.

Първо тръгнало най-голямото прасенце. Всъщност си било направо свиня.

Сложило си калпак и потури и развяло знамето на Гората на чудесата, крещейки патриотични лозунги, но всъщност не знаело какво да прави, нито как да си намери само храна и затова тайничко си взимало от запасите на съветската свиня. Решило, че така ще си живее во веки веков и само трябва да скалъпи една сламена колибка набързо, за да не го вали дъждът. И като припкало по пътя, прасето-свиня срещнало една турска баба, която носела сноп слама. Фраснало й един шамар, бутнало я отатък границата на Гората на чудесата и взело сламата. Построило си за час-два колибката, написало на нея „Съединението прави силата, а рънътъ – борбътъ“ и се излегнало доволно под слънцето.

Да, но другите животни в гората не били щастливи от това развитие на нещата. За тях нямало пари, пардон запаси, от съветската свиня, а и сламената колибка побирала само свинята. В най-лоша позиция се оказали старите и болни животни. Тях ги валял дъждът, нямали достатъчно храна, а прасенцето-свиня ги гледало от колибката си и им се подигравало. Вълчицата като чула как то квичи от смях, докато дечицата й изнемогват, така се ядосала, че се затичала към колибката и се заканила да я събори. Останалите животни в гората се покрили в дупките си и започнали да дават акъл от там.

Цял месец духала вълчицата сламата сам-сама и ето, че накрая тя хвръкнала във въздуха. Прасенцето-свиня се уплашило и хукнало да бяга. Толкова се зарадвала вълчицата, че си пуснала Миле Китич и потанцувала. „Ауууу“, сбърчила нос норката, която прасенцето отглеждало, за да си направи кожух. „Какъв лош саундтрак“, погнусила се сребърната лисица, която чакала да я препарират за яка. „Еми нищо европейско няма, един бял роял да беше изкарала, една балерина да беше потанцувала“, възмутил се и благородният елен с големите европейски рога, които ставали все по-големи на всеки културен европейски протест и вече едва можел да вижда от тях.

Най-възмутено било второто прасенце. То се възползвало от улисията с първото прасенце и си построило къщичка от клони. По-стабилна му се виждала, а и си подбрало пръчки, които много лошо шибат, ако го закачат. На къщичката си написало „Прасенцето има горичка“. А написало така, защото в къщичката занесло всичко, което успяло да докопа по пътя си и ако някое животно си потърсело имането, то развъртявало тояжките и го налагало по гърбината. Другите животни хем се страхували, хем харесвали зрелището. След като видяло обаче как вълчицата издухва сламената колибка, второто прасенце подвило опашка и хукнало заедно с братчето към третото свинче.

То било най-силно и никой не можел да го уплаши. Направило си колибката от тройно препечен европейски итонг. Написало на нея „Спецпрасенце“ и се обявило в защита на най-онеправданите. Почукали по вратичката от европейски тухли двете му братчета и то ги приютило. Вълчицата и някои по-смели зайци от Гората на чудесата в това време обсадили къщичката и се заканили, че ще влязат през комина. Речено-сторено. Покатерили се на покрива, но в това време трите прасенца накладили огън и сложили казан с вряла вода. Подхлъзнали се животните, цопнали в казана и се сварили, а трите прасенца ги изяли за вечеря. Край. (Засега.)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защита на Магурата - ето как!

    Гръмналият скандал с надписа “Ради, Павчо, 2019, Антов” близо до праисторическите скални рисунки в Магурата само напомня, че трябват спешни и адекватни мерки за опазването на пещерата. Нямало повредени рисунки, успокояват ни факторите от Белоградчик, които носят отговорност. Добре, но въобще няма място за каквато и да било дискусия - никой не
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев