Хибридчици, не посягайте на СССР

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7169455 www.24chasa.bg

Зад съвременна Русия и нейните агенти на Балканите и в Европа не се спотайва нищо друго освен банални империалистически мечти

На 25 ноември 2018 година в Русе бе свикан протест, целящ създаване на нов Съветски съюз, а именно ССДР, включващ независимите държави Русия, Беларус, България и Македония. Което аз тълкувам като опит за идеологическо опаковане на т.нар. протести за цените на горивата.

От подобна акция кухата откъм идеи протестна дейност в Европа кънти още повече. При всичките си недостатъци СССР бе модернизационна идея и благодарение на нея човечеството дължи успехите си в Космоса. Докато зад съвременна Русия и нейните агенти на Балканите и в Европа не се спотайва нищо друго освен банални империалистически мечти.

Русия не е СССР

и опитът да се

пришива

величавото

минало

прави жълтите жилетки и други хибридни акции на континента още по-лишени от смисъл.

Социалистическата идея, станала основа на СССР, имаше добри намерения. Факт е, че сатанинският конструкт, който се получи, меко казано, не е за хвалба. Но това, новото, е по-зле. В съвременна Русия

никой няма

за цел

освобождение

на човечеството

и всеобщо

благоденствие,

а само да си продава газта по-скъпо.

Впрочем ходил съм в нявгашния Съветски съюз два пъти. Втория път напуснах страната на 19 август 1991 г. - деня, когато тя практически престана да съществува (проваленият опит за преврат срещу Горбачов) и след това веднъж в съвременна Русия.

Разбира се, старият Съветски съюз бе идиотско място, но когато попаднах в нова Русия, почувствах зловеща хладина. Нещо, което не бях усещал някога. Общество, построено на есенциалния егоизъм. Усетих го на Сенатския площад в бившия Ленинград, пред паметника на Петър І(Медний Всадник, за по-дъртите читатели на Пушкин) стояха просякини на кон. Те приближаваха, като не можеш да разбереш дали ще те посекат, или просто стъпчат, и искаха пари за зоб.

Това е националната доктрина на съвременна Русия и да пазим светлата памет на Съветския съюз, който имаше, макар и лицемерна, все пак хуманна риторика.

Глупаците, които изпълняват нарежданията на Кремъл, нека не смесват това със социализма.

Това днес е

завършен

арогантен

империализъм и

нищо повече

Всъщност реализираният СССР е днес Европейски съюз. Стремежът към благоденствие за всички, т. нар. кохезионни политики, и съчетаването с всякакви форми на ограничен суверенитет силно напомнят доктрината “Брежнев”.

Неслучайно Орбан и другите критици на либерализма по брюкселски казват “Ние не се дадохме на Сталин и Андропов, сега няма да се подчиним на Меркел”.

А т.нар. Македония си е чисто сръбски продукт, чиято цел е само една - да не се наричат жителите на Скопие и Охрид българи. В това Белград бе подкрепян от Москва, която от времето на Иван Грозни гледа на сърбите като аванпост на славянството на Балканите, а на българите и гърците - като конкурент в борбата за титлата нов Рим (наследник на Константинопол). Затова е тая неистова борба Скопската република да не влезе в НАТО и да се откъсне от Белград.

  • Защо са важни “зелените коридори”

    Защо са важни “зелените коридори”

    “Зелените коридори” за ваксинация са другото име на хаоса, заяви разпалено един микробиолог, кандидат за депутат. Друг отговорен политик със замах ги определи като провал на плана за ваксиниране. С две думи - някои се опитват да превърнат “зелените коридори” и въобще поставянето на ваксините в удобна политическа боксова круша
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство