Западняшкият егоизъм стъпва накриво

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7184427 www.24chasa.bg

Западняшкият егоизъм удари страни като България, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Хърватия и Малта, защото все пак бяха приети повечето от идеите в т.нар. пакет за мобилност.

Вярно, има отстъпки за превозвачите от периферните страни, но в крайна сметка Германия, Франция, Австрия и Италия наложиха своите интереси за сметка на страните от Източна Европа. Което специално за България означава, че ще бъдат засегнати работните места на почти 190 000 шофьори.

Западняците явно боравят с остарели стереотипи за европейците от Изтока, с които трудно се разделят. Един от тях е например, че винаги туристът от западна страна може да намери цаката на някой български хотел и да го осъди - я за мръсни чаршафи, я за лоша храна. Този път обаче номерът на двама англичани не мина и те са осъдени да платят близо 20 000 лв. за лъжите, с които искали да припечелят някой лев след почивката им в България. Време е Западът да се откаже от старите си егоистични нагласи за Изтока и в частност за България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С камери срещу крадците - лесно е и работи

    С камери срещу крадците - лесно е и работи

    За целия летен сезон в Слънчев бряг са регистрирани и разкрити само 10 грабежа. Рекордът, с който се похвалиха хората от туристическия бранш, се дължи на нещо просто - сложени са 300 камери, които покриват 80% от територията на комплекса. Постижението си е за хвалба, защото през лятото там се събират не само хиляди туристи
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,