Западняшкият егоизъм стъпва накриво

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7184427 www.24chasa.bg

Западняшкият егоизъм удари страни като България, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Хърватия и Малта, защото все пак бяха приети повечето от идеите в т.нар. пакет за мобилност.

Вярно, има отстъпки за превозвачите от периферните страни, но в крайна сметка Германия, Франция, Австрия и Италия наложиха своите интереси за сметка на страните от Източна Европа. Което специално за България означава, че ще бъдат засегнати работните места на почти 190 000 шофьори.

Западняците явно боравят с остарели стереотипи за европейците от Изтока, с които трудно се разделят. Един от тях е например, че винаги туристът от западна страна може да намери цаката на някой български хотел и да го осъди - я за мръсни чаршафи, я за лоша храна. Този път обаче номерът на двама англичани не мина и те са осъдени да платят близо 20 000 лв. за лъжите, с които искали да припечелят някой лев след почивката им в България. Време е Западът да се откаже от старите си егоистични нагласи за Изтока и в частност за България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Благодарим за доверието, ще се стараем!

    Онзиден прессекретарят на президента Румен Радев изпрати остро писмо, наречено опровержение, което уж иска да опровергае нещо, но вместо това дава съвети какво трябва да прави в. “24 часа”, какво да пита и кого да критикува. Всъщност това е оценка за работата ни, защото произтича от институцията на държавния глава, който чете много вестници.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в