Иван Кръстев сред 28 личности, които според “Политико” ще променят Европа през 2019 г.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7184480 www.24chasa.bg
ИВАН КРЪСТЕВ

Политологът Иван Кръстев е сред 28 изтъкнати имена, които ще формират Европа през 2019 г. Той е българинът, избран в подреждането на сп. “Политико”. Кръстев е в групата “Мечтатели” сред 28-те. Списанието го определя като Иконобореца.

“За Европа диагнозата на Кръстев е, че миграционната криза влоши отворена рана: нарастващото разделение между елита и обикновените граждани. Кризата стана средство да убеждават избирателите, които усещат, че либерализмът и глобализацията са ги направили “втора класа граждани”, за които Европа повече не работи”, пише “Политико”. Изданието нарича книгата на Иван Кръстев “След Европа” предупредителен изстрел за правещите политиката в Европа.

Всичко, което трябва да знаете за:

Сред другите имена в класацията са вътрешният министър на Италия Матео Салвини, лидерът на лейбъристите в Англия Джеръми Корбин, румънският философ Михай Сора, испанският премиер Педро Санчес.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Важно е да се знае какво има в млякото и салама

    На потребителите често им писва от многобройните регулации, наложени от Брюксел. Но тази, която се задава - с етикети върху храните, за които ще се знае къде и как са произведени, със сигурност ще им хареса. И причината е една-единствена - хората ще знаят какво мляко и сирене купуват и дават на децата си
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,