Иван Кръстев сред 28 личности, които според “Политико” ще променят Европа през 2019 г.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7184480 www.24chasa.bg
ИВАН КРЪСТЕВ

Политологът Иван Кръстев е сред 28 изтъкнати имена, които ще формират Европа през 2019 г. Той е българинът, избран в подреждането на сп. “Политико”. Кръстев е в групата “Мечтатели” сред 28-те. Списанието го определя като Иконобореца.

“За Европа диагнозата на Кръстев е, че миграционната криза влоши отворена рана: нарастващото разделение между елита и обикновените граждани. Кризата стана средство да убеждават избирателите, които усещат, че либерализмът и глобализацията са ги направили “втора класа граждани”, за които Европа повече не работи”, пише “Политико”. Изданието нарича книгата на Иван Кръстев “След Европа” предупредителен изстрел за правещите политиката в Европа.

Сред другите имена в класацията са вътрешният министър на Италия Матео Салвини, лидерът на лейбъристите в Англия Джеръми Корбин, румънският философ Михай Сора, испанският премиер Педро Санчес.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С “24 часа” нещата се случват

    В съботния си брой “24 часа” публикува интервю с депутата Георги Марков със заглавие: “Да отменим изборните поправки! Намеси се, Бойко!”. Там Марков, който винаги казва нещата каквито са, без лицемерие, аргументира позицията си, че за ГЕРБ е по-добре да остави досегашните правила в Изборния кодекс. Очевидно емоционалният му призив бе чут.
  • Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

    Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.