Иван Кръстев сред 28 личности, които според “Политико” ще променят Европа през 2019 г.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7184480 www.24chasa.bg
ИВАН КРЪСТЕВ

Политологът Иван Кръстев е сред 28 изтъкнати имена, които ще формират Европа през 2019 г. Той е българинът, избран в подреждането на сп. “Политико”. Кръстев е в групата “Мечтатели” сред 28-те. Списанието го определя като Иконобореца.

“За Европа диагнозата на Кръстев е, че миграционната криза влоши отворена рана: нарастващото разделение между елита и обикновените граждани. Кризата стана средство да убеждават избирателите, които усещат, че либерализмът и глобализацията са ги направили “втора класа граждани”, за които Европа повече не работи”, пише “Политико”. Изданието нарича книгата на Иван Кръстев “След Европа” предупредителен изстрел за правещите политиката в Европа.

Сред другите имена в класацията са вътрешният министър на Италия Матео Салвини, лидерът на лейбъристите в Англия Джеръми Корбин, румънският философ Михай Сора, испанският премиер Педро Санчес.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Как децата ни да станат добри хора

    Този въпрос - как децата ни да станат добри хора, вероятно е сред най-трудните. И за родителите, и за учителите, и за обществото. И съвсем не са празни приказки усилията в тази посока. Затова е и съвсем естествено най-после българското училище да се обърне отново към възпитанието на качества и ценности, с които едно дете може да стане добър човек.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.