Поне хляба да опазим от ментета

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7190234 www.24chasa.bg

Какво ли не ментосаха търсачите на бързи и лесни печалби - сиренето и кашкавалът с палмово масло, киселото мляко може да трае с месеци, маслото спори с маргарина вътре в него, а за колбасите да не говорим, защото никой не знае какво има в тях.

И хлябът наш насъщен от години е обект на агресия - избелени брашна, набухватели, консерванти... Отдавна няма много общо с истинския български хляб от времето на нашите баби и дядовци. А българинът не сяда без него на масата. И затова тенденцията днес е все повече да се търсят онези продукти, които са истински. Потребителите стават все по-бдителни, знаят прекрасно, че с някакви нови технологии и добавки вместо по 1 вадят и по два хляба от фурната, без производителите да добавят и грам брашно повече.

Това варварско отношение към хляба трябва да спре - при него ментета не трябва да се допускат, защото е традиционен български продукт. Затова обаче контролът трябва да се затегне двойно и тройно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Облакът и неговите предимства

    Облакът и неговите предимства

    В обозримо бъдеще българските ученици ще разполагат с почти 10 000 урока в дигитален формат. Това ще им даде няколко предимства. Първо, така ще имат достъп до систематизирани знания. Така, вместо да търсят в интернет напосоки всякакъв вид информация, да губят време, за да я вкарат в някакви логични рамки
  • Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Изглежда доста готино да свалиш каската си. Е, по-яко е, когато си на мотор, но скоро ще трябва и на тротинетка. И нека противниците на идеята не забравят, че и футболистите играят с кори.  Още по темата с правилата за тротинетки вижте във видеозавещанието на седмицата с Димитър