Поне хляба да опазим от ментета

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7190234 www.24chasa.bg

Какво ли не ментосаха търсачите на бързи и лесни печалби - сиренето и кашкавалът с палмово масло, киселото мляко може да трае с месеци, маслото спори с маргарина вътре в него, а за колбасите да не говорим, защото никой не знае какво има в тях.

И хлябът наш насъщен от години е обект на агресия - избелени брашна, набухватели, консерванти... Отдавна няма много общо с истинския български хляб от времето на нашите баби и дядовци. А българинът не сяда без него на масата. И затова тенденцията днес е все повече да се търсят онези продукти, които са истински. Потребителите стават все по-бдителни, знаят прекрасно, че с някакви нови технологии и добавки вместо по 1 вадят и по два хляба от фурната, без производителите да добавят и грам брашно повече.

Това варварско отношение към хляба трябва да спре - при него ментета не трябва да се допускат, защото е традиционен български продукт. Затова обаче контролът трябва да се затегне двойно и тройно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е, че ЕС отделя само 200 млн. евро за борба с коронавируса. За какви ли не глупости се харчат милиарди. Случващото се в Италия показва, че никой не е застрахован. В Милано не ядат прилепи, а паста, но там заразата се разпространи мълниеносно, което идва да покаже, че това е нещо много страшно и огромният ресурс - научен, финансов
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност