Кои сили атакуват похода български от Изток към Запад

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7234459 www.24chasa.bg

В приложения линк (Николай Банев смятал да прави проруска партия от килията, искал да се изкара репресиран) е публикация, направена по официално изявление на прокуратурата -  и тя едва ли има нужда от коментар.

Но публикуваното ясно разкрива кои, какви и с какви повдигнати днес обвинения са силите, които от 1989 г. насам саботират и атакуват похода български от Изток към Запад, неговите водачи и идеолози, сред които и Atlantic Club of Bulgaria — единствената организация във Варшавския договор, гласно повела битката за неговото разпускане и присъединяването към НАТО и ЕС.

Публикацията разбулва и генезиса на една от позабравените национални манипулации, останали през 2005 г. мистерия за широката ни общественост.

Защо тогавашният главен прокурор — в заговор с лидери на специални служби и ретроградни медийни групировки, скалъпи нелепо-налудничавото обвинение срещу външния ни министър (току-що подписал членствата на България в НАТО и ЕС!), че същият бил шпионирал в полза на Израел.

Министърът бях аз, този балон е отдавна спукан, но неговите конструктори са все още на свобода...

Тревожният извод от днес публикуваното разследване е, че 30 години след падането на Берлинската стена у нас все още са витални силите, които копнеят по нея.

Поредната тяхна конвулсия е участието им в битката срещу F-16, която има разнообразни политически измерения в изборната 2019 г.

Битката не е за/против самолет. Тя е за/против производител и политика. Тя е за хорските души, сърца и взор, който естествено следва Слънцето — от Изток на Запад!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кога училището става “елитно”

    Какво се вижда от резултатите от матурите тази година? Първо, положителният модел - колко е важен добрият учител. Ако запали интереса на ученика, ако успее да го насочи умело към знанието, селско училище може да се класира сред гимназиите, които сме свикнали да наричаме “елитни столични”. Второ, проблемът.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.