Отложете черните сценарии

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7236280 www.24chasa.bg

Хубаво нещо са фактите, включително и защото с тях се опровергават немалко от апокалиптичните сценарии, с които ни заливат от години. Такава беше например прогнозата, че целият народ ще се изсипе в София и още три-четири големи областни градове, а всичко друго ще обезлюдее и ще заприлича на пустиня. Да, но нищо от това не се случва.

Само преди 10 години беше модерно да се говори, че София ще стане с население към 2,5-3 милиона души, а се оказва, че новите софиянци за това време са едва 250 хиляди души. Което си е капка в морето на фона на големите мегаполиси, които за такъв срок растат с по няколко милиона население. Оттук идват и два извода: първо, че човек не трябва да вярва на черните прогнози, и второ - че положението не е толкова зле, с колкото искат да ни плашат. Нормално е големите индустриални центрове да привличат работна ръка, а в същото време има и хора, които остават в по-малките градчета и села, защото и там има живот.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кадрите свършват, бизнесът отсега да обучава нови

    Всички блажени времена някой ден свършват. Ще ви го каже всеки, прочел (поне) няколко умни книги. Така и в туризма идва краят на хубавите дни, в които и туристите бяха бол, и кадрите, които ги обслужват, лесно се намираха. Нищо, че заплатите им бяха едно нищо и никакво. Те и затова кадрите се разбягаха,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо