Отложете черните сценарии

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7236280 www.24chasa.bg

Хубаво нещо са фактите, включително и защото с тях се опровергават немалко от апокалиптичните сценарии, с които ни заливат от години. Такава беше например прогнозата, че целият народ ще се изсипе в София и още три-четири големи областни градове, а всичко друго ще обезлюдее и ще заприлича на пустиня. Да, но нищо от това не се случва.

Само преди 10 години беше модерно да се говори, че София ще стане с население към 2,5-3 милиона души, а се оказва, че новите софиянци за това време са едва 250 хиляди души. Което си е капка в морето на фона на големите мегаполиси, които за такъв срок растат с по няколко милиона население. Оттук идват и два извода: първо, че човек не трябва да вярва на черните прогнози, и второ - че положението не е толкова зле, с колкото искат да ни плашат. Нормално е големите индустриални центрове да привличат работна ръка, а в същото време има и хора, които остават в по-малките градчета и села, защото и там има живот.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кога училището става “елитно”

    Какво се вижда от резултатите от матурите тази година? Първо, положителният модел - колко е важен добрият учител. Ако запали интереса на ученика, ако успее да го насочи умело към знанието, селско училище може да се класира сред гимназиите, които сме свикнали да наричаме “елитни столични”. Второ, проблемът.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.