Отложете черните сценарии

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7236280 www.24chasa.bg

Хубаво нещо са фактите, включително и защото с тях се опровергават немалко от апокалиптичните сценарии, с които ни заливат от години. Такава беше например прогнозата, че целият народ ще се изсипе в София и още три-четири големи областни градове, а всичко друго ще обезлюдее и ще заприлича на пустиня. Да, но нищо от това не се случва.

Само преди 10 години беше модерно да се говори, че София ще стане с население към 2,5-3 милиона души, а се оказва, че новите софиянци за това време са едва 250 хиляди души. Което си е капка в морето на фона на големите мегаполиси, които за такъв срок растат с по няколко милиона население. Оттук идват и два извода: първо, че човек не трябва да вярва на черните прогнози, и второ - че положението не е толкова зле, с колкото искат да ни плашат. Нормално е големите индустриални центрове да привличат работна ръка, а в същото време има и хора, които остават в по-малките градчета и села, защото и там има живот.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Методика за обезщетения час по-скоро

    Ако е имало съмнения, че трябва методика за обезщетенията за неимуществени щети при катастрофи, то те отпадат, щом се видят данните за ръста на претенциите.  От тях става ясно, че само за една година исканията за пари са нараснали с близо 50% и гонят 1 млрд. лева. Ако всички те бъдат уважени, куп застрахователи ще трябва да фалират,
  • Защо трябва да привлечем “Гугъл” в България

    Аргументите и предимствата ги имаме, нужна ни е целенасочена кампания ПРЕДИ пет години със създаването на Дигиталната национална коалиция (ДНК) обединихме в България технологични лидери, университети и неправителствен сектор с една-единствена цел - България да се доближи до шампионите в иновациите на ЕС.