Доналд Тръмп в „Красно село“

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7242400 www.24chasa.bg

Или как освободих блокадата на американското правителство

Доналд Тръмп се нанесе у нас. Ще попитате как се стигна до тук ли? Ами нали блокира работата на американското правителство в оня спор кой да плати за стената по границата с Мексико, сигурно сте гледали по телевизията. Заинати се и йок. Администрацията е в неплатен отпуск. Събрали се сметки на Белия дом за плащане, ма няма кой да ги плати. Тамошното енерго много се притеснило как да клъцне тока баш на президента, викат, таквоз чудо и във войната с Юга не е ставало, дай да ги оставим да си светят без пари, че иначе ще се изложим пред чужденците. Обаче справедливо ли е това? Едни да плащат, а малцинството в Белия дом да живее на техен гръб? Не, разбира се. Много хора се възмутиха, ма най-вече нашият министър Красимир Каракачанов. Ше попитате какво общо има Каракачанов с Белия дом? Бе нищо, ама е несправедливо, а той като види някъде несправедливост, извършвана от малцинства, и не може да спи, хуква с едни багери... не можеш го запреш. Пък и предизборна кампания е, у нас де що има депутат и министър ходи с багерите из кварталите на малцинствата, народът взе да не забелязва. Та господин Каракачанов бил посъветван, ако иска да е в новините, да хваща багерите и право в САЩ, да бута Белия дом. Отиваме с колегите журналисти на летището да отразим тръгването му. Там пълно с народ, прощават се. Довели два състава за народни танци и хорът на армията, Старозагорският митрополит окадил всичко, та самолетите излитат със закъснение, едвам се добрахме до гейта. Тичам към министъра и питам: „Господин Каракачанов, а като бутнете Белия дом, къде ще работи Доналд Тръмп?“ Той се ядоса и ми вика: „Па земи си го у вас!“ И ето така Доналд Тръмп се озова в апартамент 108 на блок 43 в „Красно село“.

Мислех за известно време да го държа инкогнито – пуснах завесите, опънах му дивана в хола, пуснах телевизора и викам: „Бай Дони, тука ще седиш, докато решим как да процедираме!“ „Нищо, вика, няма ти да решаваш, аз съм президентът, тук се слуша мойта дума! Как вика, се казва тоя хърбавия, дето говори глупости от телевизора. Ще го счупа аз тоз телевизор!!!“ И като си хвана телефона...

След малко ми звъни една колежка, известна дългокрака телевизионна водеща, вика: „Абе Карбовски е полудял, хакнал е туита на Тръмп и пише от негово име. Ма веднага го познах, де, толкова пъти да ми напише п..ка само той може!“ После и конкурентката й звънна, плаче. „От Белия дом се обадили, свалят ме от ефир, какво да правя? Да звънна на президента, той има връзки в Москва, може па от там да оправят нещата?“ Леле, изтръпнах. За няма и два часа от хола ми в „Красна поляна“ ще пламне третата световна. „Чакай, викам, не намесвай Русия, че те още нямат туитове и карат на танкове, ще стане беля. Аз ще оправя работата.“ Тичам при Мелания в кухнята – тя там реже салатата, слуша Лепа Брена и плаче. „Защо поново морам да живим у пичку материну у Балкану“, хлипа тя и фон дьо тенът й капе в ракията. „Успокой се, казвам й, иди на шопинг с нашата президентша, ей сега ще дойде НСО-то да те вземе с лимузината.“ Усмихна се тя, та я помолих да върне на работа колежката. Не че не си държи на думата жената, ма вместо у Нова, гледам дългокраката вече води новините по Фокс.

Докато оправяме бъркотията с телевизиите, Доналд избягал. Ужас! Хуквам да го гоня из блока. Кой може да знае къде е? Разбира се, госпожа Михайлова, тя знае всичко. „Кого търсиш? Оня, хомосексуалиста ли?“ „Какъв хомосексуален, бе, госпожа Михайлова, президентът Тръмп е това!“ „Въх, ми с тоз боядисан перчем къв друг да е? Едно време при другаря Живков такива боядисани перчеми знаеш ли къде ги караха? В лагера!“ В този момент чувам, че вратата на апартамента ми се хлопва и на бегом се прибирам. Доналд се е върнал. „Амейзинг“, вика и целият грее. „Обиколих блока ви и видях, че всеки ваш гражданин е изпълнил дълга си и се брани от мексиканците, като си е издигнал лична стена на собствени разноски. Решетки по прозорците, решетки пред вратите, грейт!“ И докато успея да кажа нещо, вече бе подбрал Мелания да се връщат в САЩ да представи новата си идея за лична стена пред всеки американски гражданин. Ето така освободих блокадата на американското правителство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази