Едно лицемерие по-малко в ерата на фейсбук

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7246472 www.24chasa.bg

Защо е важно да отпадне забраната да се публикуват данни от екзитполове в реално време в изборния ден в медиите?

Първо, защото и бездруго данните се публикуват въпреки забраната. Вярно, че се прибягва до някакви алегории и под “маската” на зайчета, лъвове, слончета, заглавия на филми или на книги в крайна сметка онзи, който се интересува, научава социологическите данни в реално време в изборния ден. Публикуват ги всички медии без изключение. Дори и онези, които малко или повече се респектират от налаганите глоби, го правят, като препращат своята аудитория към фейсбук, защото социалните мрежи не попадат в обсега на регулациите.

Тук следва и вторият важен извод - когато има фейсбук, няма никакъв смисъл да се налагат подобни забрани. Най-малкото защото те компрометират самите санкции.

Ето затова “24 часа” излезе с инициатива това лицемерие да отпадне от Изборния кодекс и ще е най-добре депутатите от всички партии да го подкрепят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Срам за баретата с откупа, но има ли и други в схемата

    В най-скоро време зевзеците ще родят поредния афоризъм на нашето време, който ще гласи нещо от рода: “Ако ви откраднат джипа, за нищо на света недейте да звъните на позната барета”. Най-малкото защото ще ви поиска откуп, а отгоре на всичкото няма и да ви върнат откраднатата кола. Вярно, че във времената на мутрите ченгета и престъпници вършееха
  • Светият синод: Защитата на детските права не означава омаловажаване на семейството

    В проекта за национална стратегия за детето липсват мерки за превенция на киберзависимост и информационна безопасност* СВЕТИЯТ синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на България чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции