Едно лицемерие по-малко в ерата на фейсбук

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7246472 www.24chasa.bg

Защо е важно да отпадне забраната да се публикуват данни от екзитполове в реално време в изборния ден в медиите?

Първо, защото и бездруго данните се публикуват въпреки забраната. Вярно, че се прибягва до някакви алегории и под “маската” на зайчета, лъвове, слончета, заглавия на филми или на книги в крайна сметка онзи, който се интересува, научава социологическите данни в реално време в изборния ден. Публикуват ги всички медии без изключение. Дори и онези, които малко или повече се респектират от налаганите глоби, го правят, като препращат своята аудитория към фейсбук, защото социалните мрежи не попадат в обсега на регулациите.

Тук следва и вторият важен извод - когато има фейсбук, няма никакъв смисъл да се налагат подобни забрани. Най-малкото защото те компрометират самите санкции.

Ето затова “24 часа” излезе с инициатива това лицемерие да отпадне от Изборния кодекс и ще е най-добре депутатите от всички партии да го подкрепят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.