Едно лицемерие по-малко в ерата на фейсбук

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7246472 www.24chasa.bg

Защо е важно да отпадне забраната да се публикуват данни от екзитполове в реално време в изборния ден в медиите?

Първо, защото и бездруго данните се публикуват въпреки забраната. Вярно, че се прибягва до някакви алегории и под “маската” на зайчета, лъвове, слончета, заглавия на филми или на книги в крайна сметка онзи, който се интересува, научава социологическите данни в реално време в изборния ден. Публикуват ги всички медии без изключение. Дори и онези, които малко или повече се респектират от налаганите глоби, го правят, като препращат своята аудитория към фейсбук, защото социалните мрежи не попадат в обсега на регулациите.

Тук следва и вторият важен извод - когато има фейсбук, няма никакъв смисъл да се налагат подобни забрани. Най-малкото защото те компрометират самите санкции.

Ето затова “24 часа” излезе с инициатива това лицемерие да отпадне от Изборния кодекс и ще е най-добре депутатите от всички партии да го подкрепят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    5-има души, сред които две малки деца, загинаха при зверска катастрофа на пътя Варна - София вчера след челен удар. Само преди седмица 6-има загинаха в друга страшна катастрофа до Казанлък също след челен сблъсък. С тях всички черната статистика за 20-те дни на октомври набъбва до 50 души. Не е за вярване
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,