Лука ди Карло: Ще поискам от Тръмп да отмени заповедта за арест на Чичолина

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7252527 www.24chasa.bg
Мнозина в Италия наричат Лука ди Карло адвоката на дявола. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ НА ЛУКА ДИ КАРЛО

“Адвокатът на дявола”, който измъкна бившата порнозвезда и депутатка от съдебните бъркотии, говори пред “24 часа”

Лука ди Карло е адвокат, плейбой, бивш легионер, любител на мощните мотори и силните емоции. В Италия името му от много време се свързва с бившата порнозвезда Чичолина. Именно чрез Ди Карло тя успя да постигне победи в няколко съдебни процеса, заведени от бившия ѝ съпруг – американския художник Джеф Кунс. Освен защитник в съдебните зали Ди Карло беше и мъжът до нея в личния й живот. Днес двамата са само приятели, но той продължава да я защитава в съдебните ѝ битки – този път за орязването на депутатската ѝ пенсия.

В плен на чара на “адвоката на дявола”, както го наричат мнозина, попадат и други звезди от шоубизнеса – сред тях и Памела Андерсън. Самият Ди Карло прилича на актьор от екшън филм или “съдебен звяр”, както го определя Чичолина. Роден е през 1976 г. в планинското селище Талякоцо, до град Акуила в Абруцо. Завършва право в римския университет “Сапиенца”. След това печели конкурс за полицейски комисар, но решава, че това не е за него. Записва се за легионер във Франция. Влизайки в чуждестранния легион, получава нова самоличност с нов паспорт. “Едногодишното обучение, през което минаваш в началото, е не толкова физическо, колкото психологическо”, разказва за “24 часа” Ди Карло. Изкараните малко над 4 г. в легиона Лука прекварва на мисии из Африка, Русия и къде ли още не. След като решава да скъса с легиона, Лука ди Карло се връща в Италия и става адвокат. Стажува в малка кантора в Абруцо, специализирана в наказателни дела.

Започва да защитава различни звезди от порнобизнеса и от нощните локали, а на тях проблеми с правосъдието никога не им липсват. Така визитката му попада и в ръцете на Илона Сталер, на която ѝ е писнало от адвокати с костюми и вратовръзки. След като Ди Карло печели първото дело срещу Джеф Кунс, Лука и Илона усещат на няколко пъти, че колата им е преследвана. Правят опит дори да ги блъснат. 

Чрез Чичолина името на Лука ди Карло попада дори в ръцете на доведената дъщеря на Майкъл Джексън – Парис. Тя доверява на адвоката, че според нея баща ѝ бил убит. През 2017 г. двойката Лука-Чичолина трябваше да участва в риалити предаването “Островът на известните”, но в последния момент плановете им се променят.

- В Италия станахте известен, след като помогнахте за оправдаването на бившата порнозвезда и депутатка Чичолина в международния съдебен казус с бившия ѝ съпруг - американския артист Джеф Кунс. За какво точно беше съдена Чичолина?

- Беше в навечерието на една Коледа... Спомням си как телефонът ми иззвъня. Обади ми се Илона Сталер - беше отчаяна, защото имаше огромни проблеми с американското правосъдие. Разказа ми, че причината е, че отвлякла малолетния си син от нюйоркското жилище на Джеф Кунс. Първо го отвела в Будапеща, след това в Италия. Върховният съд на Ню Йорк вече беше започнал наказателен процес срещу Илона. Тя ме помоли да ѝ помогна и аз приех, така веднага след това ме номинира за свой защитник срещу армията от адвокати на Джеф Кунс.

Победих в

исторически процес

от международното

наказателно право

Проблемите обаче не свършиха дотук. След това помогнах на Илона да бъде оправдана и от Апелативния съд в Рим, където беше обвинена, че не позволява на Джеф Кунс да се среща със сина си. 

Имаше и друго дело, и в него победих през 2008 г. – то пък беше свързано с искането за обезщетяване за 6 млн. долара , които Кунс беше предявил към Илона затова, че му е отнела сина и страдал като баща. Приключих окончателно всички процеси срещу Илона Сталер, така че сложих точка на международната съдебна битка между нея и Джеф Кунс за малолетния им син. (Синът Лудвиг Максимилиан е роден през 1992 г., но след него Кунс има още 6 деца от други жени - б.а.)

- Говори се, че сега отправяте искане, свързано с Илона Сталер, и към американския президент Доналд Тръмп, вярно ли е?

- Когато Чичолина навремето е избягала, отвеждайки малолетния си син от Ню Йорк в Италия, Върховният съд на Ню Йорк е издал превантивна заповед за арест по отношение на Чичолина. За правосъдието на Ню Йорк тя все още е беглец. Ако влезе на територията на Съединените щати, рискува да бъде арестувана. Тези дни ще отправя искане за отмяна на заповедта за арест и ще изложа мотивите и пред президента Доналд Тръмп, защото извършването на международното отвличане е вече съдебно приключил факт.

- Днес защитавате Чичолина и в друго дело - обжалвате орязването на пенсията ѝ от 1700 евро от Камарата на депутатите.

- Камарата на депутатите реши с една резолюция, противостояща на принципите на италианската конституция, да ореже пенсията на бившата депутатка Илона Сталер. Обжалвах този акт, защото в случая става въпрос за злоупотреба, която трябва да се заклейми. Чичолина е била депутатка за 5 години (1987-1992 г.) с Радикалната партия и за този период е плащала осигуровки. Получила е правото на пожизнена парламентарна рента след навършването на пенсионна възраст, подобно на много други депутати по напълно законен път. Отправям от името на Чичолина и искане за обезщетение за милиони към Камарата на депутатите, като сумата след това ще бъде дадена за благотворителност за бедните.

- Носи ви се славата на плейбой, италиански медии ви приписват връзки с най-различни жени от шоубизнеса, включително и с Памела Андерсън. Какво ще кажете за нея?

- С Памела беше фатално привличане... Тя е жена на ексцесиите. Не бих искал да допълвам повече, защото

не смятам, че е

елегантно мъж да

разказва интимни

подробности

за една дама.

(В интервю за италианския жълт седмичник “Туто” Памела Андерсън беше разказала как заедно с Лука искали да достигнат до “водопада на прегрешението”, разположен под връх Гран Сасо в Абруцо. “Останахме няколко дни в една планинска хижа – звездата и адвокатът от улицата. Хвърлихме ключа и правихме денонощно секс сред тънки токчета и бельо, разхвърляни навсякъде” – б.а.)

- Какво мислите за Чичолина, с която бяхте дълго време заедно?

- Тя е иконата на културната революция срещу политиката, която само привидно беше пуританска.

Чичолина е

последната

Мерилин Монро

Всичко в живота на Мерилин и на Чичолина, което е било под прожекторите, е било винаги преувеличавано – правилното, неправилното, критиките, аплодисментите, върховете и паденията. Същевременно те са и икони. С Чичолина имах романтична и трансгресивна връзка. Спомням си как веднъж разглеждахме с нея фреските в една църква – щом ни видя, свещеникът ни изгони! Чичолина е истинска бомба. 

- Чичолина дори ви посвети картина – “Ангелът и дяволът”. Тя ли я нарисува наистина?

- Да, Илона рисува много добре. Тя умее и да свири на цигулка и пиано. Илона направи картината “Ангелът и дяволът”, която представя как Чичолина - ангелът, е спасена от адвоката - дявола. Картината беше изложена и в Ню Йорк в галерията “Агора”. Тя е предложена за продажба за 1 млн. долара.

- Финансовото издание “Уолстрийт – Италия” писа, че искате да купите цялата квота от акционерния капитал на “Плейбой Ентърпрайсиз”, оставена от издателя Хю Хефнър...

- Предизвикателството е в това

да се спаси

списание “Плейбой”,

което според “Уолстрийт джърнъл” има дългове за около 7 млн. долара. Имам намерение да купя квотите във фирмата на наследниците на Хю Хефнър, които са 35% от акционерния капитал. Поискал съм счетоводен анализ на акциите и вече съм направил оферта за купуване.

- С какви международни каузи се занимавате в момента?

- Ангажиран съм в защитата чрез правни действия на правото на живот на всяко същество по света - и на животните, които също чувстват болка. Затова да ги малтретираш или убиваш, е престъпление. Поканен съм да участвам в делегация, която се формира от “Грийнпийс Япония”, за да бъда адвокат на животните срещу страните, които позволяват лов на китове. След влизането в сила на забраната за лова им много страни продължават да убивaт милиони китове и делфини.

- В италианските медии ви наричат aдвоката на дявола като персонажа на Ал Пачино. Това заради приликата ви с него ли е, или заради нещо друго?

- Може би и заради двете. Мисля, че “най-добрите боксьори са тези, които идват от улицата, както и адвокатите”. Обичам и друг цитат – “По-добре господар в ада, отколкото слуга в рая”.

- Ако ви предложат да изиграете ролята на Ал Пачино в римейк на известния филм, ще приемете ли?

- Да, защо не...

  • Коалицията на желаещите: Слави играе вабанк

    Коалицията на желаещите: Слави играе вабанк

    Обръгнали в политическите игри и битки каки и батковци, чичковци и лелички правят неумели метафори на гърба на Слави Трифонов - неговите депутати били още в детската градина и за една седмица трябвало да стигнат поне ниво на средно образование в политиката. С какво ги предизвикаха от “Има такъв народ”
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо