Цветан Цветанов: Целта е да запазим поне 6-има евродепутати, а защо не и 7

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7254205 www.24chasa.bg
СНИМКА: Десислава Кулелиева

Със лидера на парламентарната група на ГЕРБ, зам.-председател на партията и шеф на националния й предизборен щаб разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА

- Г-н Цветанов, вие възприемате ли се като майстор във висшия пилотаж, както ви определи Бойко Борисов на конференцията на ГЕРБ днес заради това, че потушавате напрежение в парламента?

- Лидерството на Борисов се оценява от всички европейски партньори. За всички е ясно, че с такъв председател на партията и с ангажиментите и позициите, които заемаме, всеки от нас в ГЕРБ участва в този висш пилотаж. За да можеш да си успешен в едни преговори, трябва да имаш зад гърба си много силна, консолидирана парламентарна група. ГЕРБ я има - с 95 народни представители. Ние се стараем в диалог с всички да градим мостове, за да решаваме проблемите на страната. Не се възприемам като най-добрия висш пилот в политическата дейност. Благодаря на колегите за всеотдайността и за дисциплината, защото работим само и единствено за националния интерес.

- Слаб резултат на коалиционните ви партньори на европейските избори ще означава ли разпад на коалицията и правителството?

- Винаги се правят механични сборове. За мен по-важно е ГЕРБ да има своя убедителна победа, да има повече депутати в Европейския парламент. Знаете, в момента те са 6-има и това е отправната точка. Разбира се, ако имаме необходимата обществена подкрепа и бъдем с необходимата мобилизация, може да постигнем и 7, което ще бъде достатъчно сериозна добавена стойност към общите усилия на ЕНП и избора за председател на ЕК на Манфред Вебер. Мобилизираме всички структури за по-голяма активност, за да можем да постигнем по-добър резултат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Учителите са по-важни от нова апаратура

    Идеята само болниците, които имат модерна и нова апаратура, да могат да обучават специализанти и студенти по медицина, по принцип е добра. Защото няма как бъдещите лекари да станат добри, ако не са виждали модерните апарати, на които им предстои да работят в практиката си утре. А и няма как да бъдат конкурентни на онези свои колеги