За да е наред асансьорът, трябва да се плаща

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7278880 www.24chasa.bg

Със сигурност много хора, които живеят във високи блокове с асансьори, ще започнат да мърморят, когато се запознаят с новите изисквания за сигурността на тези съоръжения.

Защото мнозина си мислят, че старичкият и скърцащ асансьор все още им върши работа. А и разбира се, не искат да дават допълнително немалко пари, за да го сменят изцяло или поне да му осигурят допълнително автоматични врати.

Тук обаче има достатъчно съществени аргументи, които да ги опровергаят. И на първо място е сигурността на тези, които ползват асансьорите. Крайно време е българинът да разбере, че щом е горд собственик на жилище в блок, той трябва да плаща, за да се поддържа този блок в приличен вид. Включително и за покрива, и за асансьора, независимо на кой етаж живее собственикът. И ще е добре и наредбите да станат достатъчно строги, така че да задължават всички собственици да плащат за общите разходи, без да има място за тарикати, които не искат да си бръкнат в джоба.

  • 5000 лв. глоба, за да уврат главите на населението

    5000 лв. глоба, за да уврат главите на населението

    Наблюдаваме какво става по столичните търговски центрове - масово не се слагат маски или висят под брадичката. Главите на населението не са уврели, че вирус има, тук е и заразява наред. Културни хора, софиянци, а не разбират от дума. Без заплахата от санкции няма да стане - онзиден един гражданин без маска са чудеше дали някой “няма да се прави на