За да е наред асансьорът, трябва да се плаща

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7278880 www.24chasa.bg

Със сигурност много хора, които живеят във високи блокове с асансьори, ще започнат да мърморят, когато се запознаят с новите изисквания за сигурността на тези съоръжения.

Защото мнозина си мислят, че старичкият и скърцащ асансьор все още им върши работа. А и разбира се, не искат да дават допълнително немалко пари, за да го сменят изцяло или поне да му осигурят допълнително автоматични врати.

Тук обаче има достатъчно съществени аргументи, които да ги опровергаят. И на първо място е сигурността на тези, които ползват асансьорите. Крайно време е българинът да разбере, че щом е горд собственик на жилище в блок, той трябва да плаща, за да се поддържа този блок в приличен вид. Включително и за покрива, и за асансьора, независимо на кой етаж живее собственикът. И ще е добре и наредбите да станат достатъчно строги, така че да задължават всички собственици да плащат за общите разходи, без да има място за тарикати, които не искат да си бръкнат в джоба.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И българите на Острова печелят от Брекзит със сделка

    И българите на Острова печелят от Брекзит със сделка

    Най-после! Брюксел и Лондон постигнаха сделка за Брекзит, което дава надежда, че задаващият се хаос с излизането на Великобритания от ЕС може да бъде овладян и поставен в разумни граници и за двете преговарящи страни. И шефът на Европейската комисия Юнкер се зарадва от новината, възторжен е и премиерът Борис Джонсън
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,