Ето какво става, когато шофьор хвърчи в “жълтата лента”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7281037 www.24chasa.bg

Три ленти в часовете пик, но правилата трябва да се спазват

“ЕТО до какво води “жълтата лента” на бул. “България”! Нищо неподозиращите пътници момче и момиче бяха буквално катапултирани на релсите преди пресечката с бул. “Гоце Делчев” от шофьор, който хвърчеше със силно превишена скорост!!!

Кадър от мястото на катастрофата, в която ауди обърна кола върху релсовия път на бул.“България” онзи ден. Кадър: Нова телевизия

Слава на Господа, няма жертви, но докога така?”

Това написа директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов в профила си във фейсбук. Той e станал неволен свидетел на тежка катастрофа в столицата, в която кола се обърна по таван върху релсите на трамвая по столичния булевард “България”. По чудо нямаше жертви.

По Нова телевизия Асен Балтов обясни:

“Карахме си спокойно и изведнъж покрай нас профуча сиво ауди.”

“Ако ние сме карали с 60-80 км/ч, което е разрешената скорост, аудито буквално прелиташе над жълтата лента. На 250 м при светофара изведнъж разбра, че трябва да се включи в средната лента, за да може да продължи направо. Направи си място, като удари две коли, едната от които направо катапултира и падна върху релсовия път.”

Според проф. Балтов е истинско чудо, че няма жертви нито от колата, която е предизвикала ПТП-то, нито от нищо неподозиращите пътници на ударената и обърната кола, чакаща пред светофара.

“Самата лента беше празна и единственият, който си позволи да кара с превишена скорост по нея, беше това ауди. Не знам дали е необходимо да има буслента между булевардите “Гешов” и “Гоце Делчев”, защото там минават през 10-15 минути точно два автобуса. Има само една спирка и не мисля, че точно в тази част буслентата е толкова необходима”, каза още проф. Балтов. Той обаче е категоричен, че правилата, каквито и да са те, трябва да се спазват. “В никакъв случай обаче не оправдавам шофьора, напротив - бесен съм, че стават такива катастрофи”, заяви проф. Балтов.

Според него този случай трябва да се преосмисли. “Знаете как е в час пик сутрин и между 18 и 20 ч вечерта. Вместо в посока към “Бояна” да се върви в три ленти, се върви в две, което изключително натоварва и изнервя трафика.”

Според него трябва да се помисли дали в тази отсечка, в която се развиват доста високи скорости, не е нужно да има три ленти за движение, особено в пиковите часове.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Строго наказание за измамника, продавал белина като лекарство

    Прокуратурата в Бургас е образувала досъдебно производство срещу измамник, продавал белина като чудотворно лекарство срещу рак, аутизъм, камъни в бъбреците, бактерии, вируси и др. Това не е обикновена измама и затова прокуратурата, а евентуално и съдът след това трябва да се отнесат с цялата строгост на закона към извършителя.