Андрей Ковачев пред "24 часа": ЕНП отива във Венецуела при Гуайдо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7297243 www.24chasa.bg

С лидера на групата на ГЕРБ в ЕНП, зам.-председател на ЕНП и член на ръководството на Европейския парламент в Страсбург разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА

- Г-н Ковачев, каква е позицията на ЕНП за Венецуела?

- Диктаторът Мадуро се опитва да изнесе богатството на страната, което принадлежи на гражданите на Венецуела, явно предусещайки, че ще загуби контрола над страната.

Демократичната общност и службите на демократичния свят трябва да предотвратят това изтичане на капиталите от Венецуела, където и да било по света, включително и в България. Аз съм убеден, че българските служби, заедно с партньорските ни служби, ще успеят да идентифицират тези канали.

- Наистина ли ЕНП - управляващата Европа партия, на която вие сте зам.-председател, изпраща делегация?

- Да, ЕНП изпраща тези дни делегация в Каракас, начело с трима зам.-председатели, които ще се срещнат с временно изпълняващия длъжността президент Гуайдо. Надявам се, че режимът ще ги допусне да влязат във Венецуела. Целта е да се срещнат с дипломатическия корпус и да допринесат за едно мирно и демократично решение на кризата там.

Убеден съм, че службите, в сътрудничество с нашите партньори в ЕС и САЩ, ще свършат своята работа и по отношение на активността на руски агенти или служби на българска територия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази