Андрей Ковачев пред "24 часа": ЕНП отива във Венецуела при Гуайдо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7297243 www.24chasa.bg

С лидера на групата на ГЕРБ в ЕНП, зам.-председател на ЕНП и член на ръководството на Европейския парламент в Страсбург разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА

- Г-н Ковачев, каква е позицията на ЕНП за Венецуела?

- Диктаторът Мадуро се опитва да изнесе богатството на страната, което принадлежи на гражданите на Венецуела, явно предусещайки, че ще загуби контрола над страната.

Демократичната общност и службите на демократичния свят трябва да предотвратят това изтичане на капиталите от Венецуела, където и да било по света, включително и в България. Аз съм убеден, че българските служби, заедно с партньорските ни служби, ще успеят да идентифицират тези канали.

- Наистина ли ЕНП - управляващата Европа партия, на която вие сте зам.-председател, изпраща делегация?

- Да, ЕНП изпраща тези дни делегация в Каракас, начело с трима зам.-председатели, които ще се срещнат с временно изпълняващия длъжността президент Гуайдо. Надявам се, че режимът ще ги допусне да влязат във Венецуела. Целта е да се срещнат с дипломатическия корпус и да допринесат за едно мирно и демократично решение на кризата там.

Убеден съм, че службите, в сътрудничество с нашите партньори в ЕС и САЩ, ще свършат своята работа и по отношение на активността на руски агенти или служби на българска територия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев