Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7307967 www.24chasa.bg
Димитър Мартинов

“Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г. “Мъже в черно”. Ако обаче беше казана в България през 2019 г., оправният агент щеше да разбере, че ваксините са вредни.

Поне така твърдят антиваксърите. Една прослойка, която ми е доста трудно да разбера. За щастие, агент Кей отново може да помогне. “Човекът е умен. Хората обаче са глупави, паникьосват се и са опасни животни”, казва той, за да обясни защо мъжете в черно не казват на света за съществуването на извънземните.

Ами, прав е. Вижте ситуацията - аз вече загубих бройката колко деца се разболяха от морбили, но всички имат нещо общо - не са били имунизирани. Защото, разбира се, има световна конспирация. С ваксините тия, дето се събират под земята и управляват света, искат да причинят болести на малчуганите, за да може родителите им да купуват лекарства и да ги направят богати.

Не, не, всъщност идеята е така на децата да се причинят други смъртоносни болести, за да се намали населението на Земята. Световната здравна организация е измислена именно с тази цел - да облича в уж научна дреха намеренията на конспираторите и да се погрижи те да имат ефект по целия свят.

Общо взето, това ще да са мотивите на антиваксърите. Не зная със сигурност, защото не мога да стигна до повече от третия ред на която и да е дописка, в която е дадена трибуна на такъв кретен.

Винаги съм се чудил дали тези същества осъзнават, че ги има само и единствено заради ваксините. Да, техните родители са ги ваксинирали, затова те самите са се сдобили с поколение.

Тези индивиди дали знаят, че основателят на теорията им Андрю Уейкфийлд фалшифицира данните от изследването си заради лична финансова облага. Великите му “открития” не са подкрепени от нито един учен след това.

Опс, чакайте! Това е измама. Всичко написано от Уейкфийлд е вярно, но световната конспирация се е задействала. Веднага са отстранили човечеца, дръзнал да ги разкрие. Абе, изтрили са му паметта, както в “Мъже в черно”.

Така де, това ще кажат антиваксърите. Все пак нека не забравяме, че тия същите най-вероятно ходят по ПЛОСКАТА Земя. Само да внимават да не отидат твърде далеч, защото тогава ще паднат от нейния ръб...

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без правила не става - даже и за тротинетки

    Без правила не става - даже и за тротинетки

    Нашествието на тротинетките по улици, булеварди, тротоари и велоалеи предизвика известен артистично-екологичен хаос в движението и наложи спешно да се пишат правила. Защото и шофьори, и пешеходци в чудо се видяха от новите возила, които се движат абсолютно безразборно и безхаберно в големия град. В момента хора с тротинетки може да се видят
  • Да паразитираш върху наивници

    Да паразитираш върху наивници

    Как БСП отново “спечелиха” изборите НАПОСЛЕДЪК взе да ми харесва как Бойко Борисов търкаля стогодишната партия по паветата на София и я прави объркана и разногледа. Мая Манолова беше посочена за кандидат на БСП, преди Корнелия Нинова изобщо да схване за какво става дума. Дори само заради това трябва да си подаде оставката