За кожата на един крадец - лични сметки за уреждане

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7311168 www.24chasa.bg

Случаят с пребития рецидивист от врачанско село е показателен, защото на хората явно им е писнало да ги ограбват посред бял ден, а ред и сигурност да няма. И точно затова, вместо да разчитат на органите на реда, са взели нещата в свои ръце - подготвили капан за крадеца и когато го заловили, му отмъстили по най-варварски начин, като го пребили жестоко.

Което си е чиста саморазправа, а това никак не е добре. Стигнат ли нещата до лични сметки за уреждане, това съвсем не говори добре за органите, които трябва да гарантират реда, сигурността и справедливите наказания в държавата. Как пък толкова години охранителните органи не успяват да се справят с престъпници от всякакъв калибър, които крадат безнаказано, тормозят хората по села и градове, превръщат живота им в ад! Ей така един ден на потърпевшите им писва, хващат сопите и се стига до жестоки саморазправи. Ще си свършат ли работата органите на реда най-сетне, или кожата на един касоразбивач им е по-важна?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Мерките срещу чумата по свинете не са прекалени

    Забрана за фермерски пазари, отстрел на животни, умъртвяване на здрави прасета, дезинфекционни пунктове. Вероятно за някои тези мерки срещу африканската чума по свинете изглеждат прекалени. Но не са и причината е съвсем ясна - срещу заболяването лек няма. Единственият начин да се пресече е да се убиват животни, колкото и нехуманно да звучи.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в