Пазете министър Красимир Вълчев

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7312947 www.24chasa.bg

Умните хора са национално

богатство и са все по-малко

на отговорни постове

Министърът на образованието Красимир Вълчев е подложен на постоянни атаки, вероятно произтичащи от кръговете около БСП и някакви нови “консерватори”.

Аз искам лично да го защитя, защото смятам, че е изключителен министър. Късмет е за всички сегашни ученици и студенти. Никога досега системата на образованието не е била

толкова отворена

към новото

и същевременно не е била толкова ефективна и човечна.

Животът ми се стече така, че съм имал лични контакти с всички министри на образованието от Илчо Димитров насам. Отговорно заявявам, че този е най-разумен, премерен и с ясна цел. Всичко, което е направил досега в министерството, е за добро и няма някакви изцепки.

Когато се запознах с него, си казах - не всичко е загубено. А усещането за пълен провал придобиваш при контакт с администрацията, която е пълна с обратното на меритокрация и

навсякъде

виждаш

ефекта на

Дънинг-Крюгер

в живота

Вълчев успява да се справи с хората с хоботи, които са накацали по държавната снага, и да прави разни хубави неща, които не са облепени с гръмки думи, но водят до реален резултат.

По време на неговото управление бяха вдигнати драстично заплатите на учителите, успя да върне доста отпадащи ученици и въведе реална конкуренция между университетите чрез рейтинговата система, която бе започната още когато не беше министър, но от началото е свързан с нея, разбира смисъла ѝ и се бори за въвеждането ѝ.

Последната серия атаки срещу него е заради някаква анкета, в която била дадена опция за друг пол освен мъжки и женски. Въпросната анкета е общоевропейска и допълнителната опция се отнася за евентуални медицински случаи.

Анкетата идва от Германия, министерството изпрати вече своите възражения.

Атаката срещу

въпросната

анкета е чисто

политическа

(започва от в. “Дума) и целта е да дискредитира успехите на правителството в областта на образованието. В което няма нищо лошо - това ѝ е работата на опозицията - да громи властта, за да дойде тя. Но не мога да приема персоналните атаки срещу Вълчев. Малко са такива хора на отговорни позиции и това си личи много. Трябва да пазим умните хора, те са национално богатство!

  • Да си признаем - за 3 дни стана
чудо с българското образование!

    Да си признаем - за 3 дни стана чудо с българското образование!

    Ако нещо хубаво се случва при тази зараза, то е успешният преход към дистанционно обучение “Виновен” е Красимир Вълчев, който откакто е просветен министър тласка учители, ученици, родители и издателства в тази посока Ако нещо хубаво се е случило напоследък с неочакваното бедствие, това е успешното въвеждане на дистанционното образование
  • Яна Маринова в дома си
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Яна Маринова: Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си (Видео)

    "Останете си вкъщи, мили приятели! Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си. Да не се превръщаме в затворени същества, които само се оплакват от това, което се случва. Ние не можем да го променим. Можем да го променим само ако повярваме, че можем да започнем нещата от начало. Да работим от вкъщи, от домашния си офис