Искаме си еврото! Ето защо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7313069 www.24chasa.bg

Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години.

Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона европейци, които ползват общата валута. А това без съмнение е “А” отборът на Европа поне що се отнася до финансовите и икономическите показатели. Второ, защото е от интерес на всички граждани на страната да имат сигурност за своите доходи, а какво по-добро от дисциплиниращите рамки на еврозоната. Трето, защото въпреки очакванията за повишаване на цените с въвеждането на еврото то гарантира стабилността им, като предотвратява завръщането на инфлацията, която се отразява негативно на покупателната способност на домакинствата. Ето заради всичко това си искаме еврото, и то по-бързо.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.