КЕВР, бързо с цените за крадци на ток

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7314854 www.24chasa.bg

Години наред у нас съществува парадокс - да крадеш ток, е по-изгодно, отколкото ако плащаш като съвестен абонат. “24 часа” акцентира върху него още през 2016 г., но и досега това не е поправено. А причините са чисто чиновнически - КЕВР въведе едни правила, съдът ги отмени, а регулаторът още не е изработил нови. Щял да го стори, ама до няколко месеца.

А е нужно час по-скоро да го направи. И не е кой знае колко сложно, още повече че законът вече даде право на КЕВР да определя цена за крадения ток. Сега остават няколко ясни стъпки - да се повиши цената му, да се прецизира наказателното законодателство, да се увеличи ефективността на контрола над търговията с черни и цветни метали. Иначе ще се окаже, че 7 милиона потребители чинно плащат, защото са коректни, а няколко хиляди хитреци продължават да минават метър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази