КЕВР, бързо с цените за крадци на ток

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7314854 www.24chasa.bg

Години наред у нас съществува парадокс - да крадеш ток, е по-изгодно, отколкото ако плащаш като съвестен абонат. “24 часа” акцентира върху него още през 2016 г., но и досега това не е поправено. А причините са чисто чиновнически - КЕВР въведе едни правила, съдът ги отмени, а регулаторът още не е изработил нови. Щял да го стори, ама до няколко месеца.

А е нужно час по-скоро да го направи. И не е кой знае колко сложно, още повече че законът вече даде право на КЕВР да определя цена за крадения ток. Сега остават няколко ясни стъпки - да се повиши цената му, да се прецизира наказателното законодателство, да се увеличи ефективността на контрола над търговията с черни и цветни метали. Иначе ще се окаже, че 7 милиона потребители чинно плащат, защото са коректни, а няколко хиляди хитреци продължават да минават метър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев