За тировете без компромис, ако нарушават

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7317273 www.24chasa.bg

Логична е промяната в организацията по спирането на тировете по време на празници и почивни дни. Наистина е по-добре фирмите предварително да определят места, където камионите да изчакват, вместо те да бъдат отбивани от полицията в локалните платна на магистралите или където е възможно. Защото нерядко това води до забавяне на трафика и задръствания.

Но освен саморегулация трябва да има и здрав контрол. И ако има тир нарушител, да си понася наказанието с цялата тежест. В противен случай ще се окаже, че едно добро намерение е провалено заради калпаво изпълнение. И тежките камиони пак ще са на пътя в пиковите часове, когато хората масово пътуват заради празниците.

И без това превозвачите всяка година се опитват да свалят забраната за движение в определени часове. Дано новият ред, по който ще се спират камионите, да не е хитроумен начин за заобикаляне на ограниченията.

Всичко, което трябва да знаете за:

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • “Без наука няма сполука” важи с пълна сила и днес

    Когато нашите възрожденци са настоявали българските деца да ходят на училище, защото “Без наука няма сполука”, със сигурност са били визионерите на своето време. И тогава, и особено днес светът няма как да върви напред без научни постижения и изследвания. Затова е и особено важно, че в Софийския университет ще се изгради център за върхови научни
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,