За тировете без компромис, ако нарушават

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7317273 www.24chasa.bg

Логична е промяната в организацията по спирането на тировете по време на празници и почивни дни. Наистина е по-добре фирмите предварително да определят места, където камионите да изчакват, вместо те да бъдат отбивани от полицията в локалните платна на магистралите или където е възможно. Защото нерядко това води до забавяне на трафика и задръствания.

Но освен саморегулация трябва да има и здрав контрол. И ако има тир нарушител, да си понася наказанието с цялата тежест. В противен случай ще се окаже, че едно добро намерение е провалено заради калпаво изпълнение. И тежките камиони пак ще са на пътя в пиковите часове, когато хората масово пътуват заради празниците.

И без това превозвачите всяка година се опитват да свалят забраната за движение в определени часове. Дано новият ред, по който ще се спират камионите, да не е хитроумен начин за заобикаляне на ограниченията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази