За тировете без компромис, ако нарушават

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7317273 www.24chasa.bg

Логична е промяната в организацията по спирането на тировете по време на празници и почивни дни. Наистина е по-добре фирмите предварително да определят места, където камионите да изчакват, вместо те да бъдат отбивани от полицията в локалните платна на магистралите или където е възможно. Защото нерядко това води до забавяне на трафика и задръствания.

Но освен саморегулация трябва да има и здрав контрол. И ако има тир нарушител, да си понася наказанието с цялата тежест. В противен случай ще се окаже, че едно добро намерение е провалено заради калпаво изпълнение. И тежките камиони пак ще са на пътя в пиковите часове, когато хората масово пътуват заради празниците.

И без това превозвачите всяка година се опитват да свалят забраната за движение в определени часове. Дано новият ред, по който ще се спират камионите, да не е хитроумен начин за заобикаляне на ограниченията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев