За тировете без компромис, ако нарушават

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7317273 www.24chasa.bg

Логична е промяната в организацията по спирането на тировете по време на празници и почивни дни. Наистина е по-добре фирмите предварително да определят места, където камионите да изчакват, вместо те да бъдат отбивани от полицията в локалните платна на магистралите или където е възможно. Защото нерядко това води до забавяне на трафика и задръствания.

Но освен саморегулация трябва да има и здрав контрол. И ако има тир нарушител, да си понася наказанието с цялата тежест. В противен случай ще се окаже, че едно добро намерение е провалено заради калпаво изпълнение. И тежките камиони пак ще са на пътя в пиковите часове, когато хората масово пътуват заради празниците.

И без това превозвачите всяка година се опитват да свалят забраната за движение в определени часове. Дано новият ред, по който ще се спират камионите, да не е хитроумен начин за заобикаляне на ограниченията.

  • За пенсиите чуйте синдикатите - идеята е 
разумна

    За пенсиите чуйте синдикатите - идеята е разумна

    Всички знаем, че пенсиите у нас са ужасно ниски. През последните години управляващите вдигат с много повече от законовото швейцарско правило само най-ниските. Това е добре, но така се руши пенсионната система, а и не е справедливо. Да, немислимо е човек да преживява с 250 лв. на месец, но той може да се подкрепи чрез социалното подпомагане
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си