Щом стана с цигарите, може и с горивата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7319289 www.24chasa.bg

Контрабандата на цигари е паднала на исторически ниско ниво от 4,4%, а само преди няма и 10 години бе стигнала близо една трета от пазара. Което показва, че когато държавата иска и ѝ стиска, може да се справи със сивата икономика в даден сектор. И да си докара едни над 2 млрд. лева повече приходи в бюджета.

Сега остава същият хъс и неостъпчивост да бъдат насочени към други бизнеси като например този с горивата. А и премиерът вече обеща, че и там сивият сектор ще бъде силно намален. И дано да е прав, защото от това може да дойдат още 1 млрд. лева годишно отгоре.

Не по-малко важно е и да не се отстъпва за смяната на касовите апарати и софтуера за тях. Както и за пресичането на всякакви врътки, с които тарикати се опитват да не плащат данъци.

Защото няма друг начин за вдигане на пенсии, социални плащания, а и на заплати, освен пълна държавна хазна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази