Вдигайте заплати като металурзите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7321340 www.24chasa.bg

Заплатите в България трябва да се вдигнат - това на подлежи на съмнение. Първо ни го препоръча МВФ, една доста консервативна организация. А сега ни го казва и Европейската комисия, която е не по-малко рестриктивна, щом става въпрос за харчене на пари.

И мантри като ниска производителност на труда не вървят. Истината е, че трудът поскъпна и опитите да бъдат замразени доходите не може да продължат вечно. Още повече че влизането ни в ЕС позволи свободно движение на хора и капитали. И хората имат възможност да отидат там, където се плаща добре.

А в България вече има достатъчно добри примери за високи заплати - като например тези на металурзите. Там средното възнаграждение на месец е 1700 лв., а минималното - със 100 лв. над това за страната.

Значи може - просто е въпрос на желание от страна на бизнеса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев