Вдигайте заплати като металурзите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7321340 www.24chasa.bg

Заплатите в България трябва да се вдигнат - това на подлежи на съмнение. Първо ни го препоръча МВФ, една доста консервативна организация. А сега ни го казва и Европейската комисия, която е не по-малко рестриктивна, щом става въпрос за харчене на пари.

И мантри като ниска производителност на труда не вървят. Истината е, че трудът поскъпна и опитите да бъдат замразени доходите не може да продължат вечно. Още повече че влизането ни в ЕС позволи свободно движение на хора и капитали. И хората имат възможност да отидат там, където се плаща добре.

А в България вече има достатъчно добри примери за високи заплати - като например тези на металурзите. Там средното възнаграждение на месец е 1700 лв., а минималното - със 100 лв. над това за страната.

Значи може - просто е въпрос на желание от страна на бизнеса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази