С талон в ръка пред гишето, за да е леко на чиновника

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7323286 www.24chasa.bg

Административен произвол се вихри над гражданите, които искат само едно - да си платят данъците на държавата. Толкова месеци се умуваше как за старите коли, които цапат въздуха, ще се плаща по-висок данък, но когато се стигна до реализацията на тези идеи, пак се озовахме в куп абсурди.

Защото се оказва, че може да се наложи човек сам да обикаля гишетата, и то за да плати или за удостоверение на какъв екологичен стандарт отговаря неговият автомобил купища пари, или за пререгистриран талон.  За да му намалят евентуално данъка. В тази връзка може и да го ударят с по-висок данък, защото липсват въпросните данни.

И това в ерата на дигиталните услуги, във времената, когато се говори за електронно управление. Ами крайно време е тези времена да споходят и българските географски ширини. И вместо гражданинът да обикаля по гишетата, чиновникът да си вземе данните по електронен път. Съвсем просто е!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.