С талон в ръка пред гишето, за да е леко на чиновника

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7323286 www.24chasa.bg

Административен произвол се вихри над гражданите, които искат само едно - да си платят данъците на държавата. Толкова месеци се умуваше как за старите коли, които цапат въздуха, ще се плаща по-висок данък, но когато се стигна до реализацията на тези идеи, пак се озовахме в куп абсурди.

Защото се оказва, че може да се наложи човек сам да обикаля гишетата, и то за да плати или за удостоверение на какъв екологичен стандарт отговаря неговият автомобил купища пари, или за пререгистриран талон.  За да му намалят евентуално данъка. В тази връзка може и да го ударят с по-висок данък, защото липсват въпросните данни.

И това в ерата на дигиталните услуги, във времената, когато се говори за електронно управление. Ами крайно време е тези времена да споходят и българските географски ширини. И вместо гражданинът да обикаля по гишетата, чиновникът да си вземе данните по електронен път. Съвсем просто е!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Четете “24 часа”, ако искате да знаете истината!

    Онзи ден много медии се подведоха по едно изказване на Калин Сърменов, че на любимата актриса Стоянка Мутафова ѝ е била направена сърдечна операция, а именно байпас. Това на нейната възраст от 97 години изобщо не е нещо елементарно и сигурно много хора са се притеснили. Истината е съвсем друга - преди няколко месеца ѝ е сложен т.нар
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,