Гъвкаво работно време срещу фалшивите болнични

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7328590 www.24chasa.bg

20 194 съмнителни болнични листа за 344 629 дни отпуск са оспорени през последните 2 г., но едва една трета от тях - за 96 697 работни дни, са отменени, показва статистиката на НОИ. Бизнесът пък губи 170 млн. лв. годишно от болнични.

Работодателите твърдят, че броят им рязко скача по празници. 

Сигурно го има това, че хората си пазят отпуските за по-дълги периоди, а се възползват от болнични, за да бъдат повече време със семействата си по празници. Затова работодателите трябва да използват инструмента гъвкаво работно време или труд от вкъщи.

Това са политики, които уважават правото на служителя или работника да боледува, но същевременно са мек и цивилизован начин да го накараш да си свърши работата, без да мами. Нали това е най-важното?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.