Гъвкаво работно време срещу фалшивите болнични

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7328590 www.24chasa.bg

20 194 съмнителни болнични листа за 344 629 дни отпуск са оспорени през последните 2 г., но едва една трета от тях - за 96 697 работни дни, са отменени, показва статистиката на НОИ. Бизнесът пък губи 170 млн. лв. годишно от болнични.

Работодателите твърдят, че броят им рязко скача по празници. 

Сигурно го има това, че хората си пазят отпуските за по-дълги периоди, а се възползват от болнични, за да бъдат повече време със семействата си по празници. Затова работодателите трябва да използват инструмента гъвкаво работно време или труд от вкъщи.

Това са политики, които уважават правото на служителя или работника да боледува, но същевременно са мек и цивилизован начин да го накараш да си свърши работата, без да мами. Нали това е най-важното?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Този път депутатите чуха - хората искат справедливост

    Добре е, че главният прокурор Сотир Цацаров и депутатите от правната комисия показаха чуваемост към това, което обществото недвусмислено поиска - да няма занижени присъди за жестоките убийства, ако извършителят направи самопризнания. Защото с мисълта, че извергът, посегнал на детето им, ще излежи някоя и друга година и ще го пуснат
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,